Dosta ste se krili! Ovih 10 stvarčica "pegla" ožiljke kao od šale!

1. Prepolovite svež limun, pa polovinu istrljajte po ožiljku. Limun je prirodni izbeljivač koji će smanjiti vidljivost ove nesavršenosti kože. Za dodatan efekat: pijte sveže isceđeni sok od limuna 15 dana bez dodavanja rafinisanih šećera.
2. Napravite pastu od jednakih delova jogurta, peršuna i kurkume, pa njome namažite ožiljak.
3. Aloe Vera je biljka koja se nalazi u nizu kozmetičkih preparata s razlogom. Prepolovite njene sveže listove, pa dobijenom tečnošću namažite ožiljak.
4. Potopite u toploj vodi nekoliko badema i ostavite da se namaču preko noći. Ujutro im oljuštite kožu, napravite od njih pire, pa uz dodatak malo vode od ruže napravite pomadu za uklanjanje ožiljaka.
5. Neka prirodna ulja su odlični izbeljivači ožiljaka. U tom zadatku pomoći će vam domaće maslinovo ulje, kokosovo ulje, te ulje lavande.
6. Pomešajte pet kašika sode bikarbone s jednom kašikom vode dok ne dobijete finu pastu. Njome namažite ožiljak dok se ne osuši na koži, a potom isperite toplom vodom. Ponavljajte ovaj postupak tri puta nedeljno dok ne uklonite ožiljak u potpunosti.
7. Jabukovo sirće takođe je dobar izbeljivač ožiljaka iz špajza: nanesite ga direktno na kožu i pustite da odstoji desetak minuta, pa isperite vodom. Možete ga i pomešati s vodom u promeru 1:2, pa ovim rastvorom prati lice kako bi dubinski očistili kožu. Dakako, nakon ovog pranja obavezno nanesite hidrantnu kremu.
8. Zgnječite čen belog luka pa tečnost nanesite prstom na ožiljak. Beli luk je inače prirodni 'antibiotik' pa pustite da njegova tečnost odstoji barem petnaestak minuta pre nego što ga isperete.
9. U kući verojatno imate i druge namirnice koje će vam pomoći da smanjite vidljivost oštećene kože poput svežih krastavaca, paradjza, polovina svežeg krompira, meda ili pak običnih kockica leda. Ovim namirnicama redovno trljajte nepravilnosti kako bi ih izbeleli i tako učinili manje vidljivima.
10. Za uklanjanje ožiljaka pomoći će vam i aspirini: zgnječite dva aspirina, pomešajte s malo vode, pa ovu pastu nanesite na ožiljak.

Izvor: zadovoljna

Pogledajte još