Torp odustao od tužbe protiv francuskog lista

SIDNEJ, 28. septembra 2009. (Beta-AP) - Petostruki olimpijski šampion u plivanju Australijanac Jan Torp odustao je od tužbe za klevetu protiv francuskog "L'Ekipa", jer se predstavnici tog lista nijednom nisu pojavili na ročištu.

Torp je u martu 2007. tužio list i novinara Damjena Resoa zbog teksta u kojom se tvrdi da je godinu dana ranije australijski plivač imao povišen nivo testosterona.

Advokat australijskog plivača Toni O'Rajli izjavio je da se ni urednici lista ni Reso nijednom nisu pojavili na sudu u Novom Velsu, iako su redovno bili pozivani.

"Zbog ovakvih okolnosti Jan je odlučio da odustane od tužbe, jer presuda nema svrhe, ako gospodin Reso i ljudi iz L'Ekipa ne prisustvuju suđenju", rekao je O'Rajli.

Australijska anti-doping agencija je, posle istrage, u avgustu 2007. saopštila da Torp nije koristio nedozvoljena sredstva.

"Jan se zahvaljuje svim ljudima koji su mu pružili podršku, navijačima, plivačima i ostalim sportistima. Oni nikad nisu sumnjali u njegovim integritet", kazao je O'Rajli.

Torpov menadžer Dejvid Flaskas izjavio je da je tužba protiv francuskog lista frustrirala australijskog plivača.

"To je postupak koji košta i u jednom trenutku morate da odlučite. Jan smatra da je dokazao da je u pravu i da je vreme da odustane. Ovaj slučaj 'vuče' se već dve godine i pitanje je koliko bi još trajao", objasnio je Flaskas.

Pogledajte još