Zabrinjavajuće: U Srbiji zbog ebole više od 700 osoba pod nadzorom

0

Više od 700 ljudi pod nadzorom. Ministarstvo zdravlja preduzelo je, između ostalih aktivnosti i mere obezbeđivanja dodatnih količina zaštitne opreme.

U Srbiji je zbog ebole pod zdravstveni nadzor 708 osoba, od kojih su 92 doputovale sa područja ugroženih ovom bolešću, saopštavaju iz Ministarstva zdravlja.

Pojava prvog slučaja obolevanja od ebole na teritoriji Evrope nalaže intenziviranje do sada preduzetih mera unutar zdravstvenog sistema Srbije, a u skladu sa preporukama SZO” , kažu u Ministarstvu zdravlja.

U tom cilju, Ministarstvo zdravlja preduzelo je, između ostalih aktivnosti i mere obezbeđivanja dodatnih količina zaštitne opreme.

Osobe koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom nisu u bolnicama već u svojim kućama. One imaju obavezu da, ukoliko im se pojave bilo koji simptomi, poput visoke temperature, bolova u stomaku, se odmah se jave bilo kojoj infektivnoj klinici u Srbiji, koje su u obavezi da takvog pacijenta odmah stave u izolaciju.

U Ministarstvu zdravlja kažu da prateći kretanje epidemiološke situacije eboleu svetu i odgovarajućih preporuka Svetske zdravstvene organizacije (SZO), do sada su u preduzete sve neophodne mere prevencije i sprečavanja unošenja virusa ebole u Srbiju.

Izvor: Blic

Foto: Yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.