Nevin proveo tri godine u zatvoru pod optužbom da je ubica, država se "iskupljuje" s pet miliona dinara

Podsetimo, provostepenom presudom, Milutinoviću je, 2012. godine, dosuđena odšteta od 2,8 miliona dinara, ali je Apelacioni sud tu odluku preinačio i gotovo duplirao prvobitni iznos. A nakon što je, zbog nedostatka dokaza, pušten iz pritvora, grobar iz Zaječara je od države tražio da mu na ime odštete isplati devet miliona dinara.

U izjavi medijima, datoj u novembru, pre tačno dve godine, Milutinović je tvrdio da je uhapšen samo zato što je radio svoj posao.

"Policiji je bilo sumnjivo što sadim cveće na grobu Topalovićeve, pa su me 20. oktobra 2003. godine priveli. Posle surovog prebijanja i polivanja vodenim šmrkom, naterali su me da potpišem neki papir, za koji sam, tek na suđenju čuo, da je moje priznanje o ubistvu."

Dragana je u zatvoru posećivao otac, ali je i on ubrzo preminuo. Tadašnja supruga ga je napustila, a sin ga se odrekao. Milutinović kaže da taj period ne bi preživeo bez „šake lekova za smirenje“.

Oslobođen je 28. decembra 2006. godine i otišao do ćerke, gde je jedino mogao da ode. Ona ga je sačekala, uvela u kuću, ugostila... Ali, i ona je imala svoju porodicu, tako da je Dragan ubrzo otišao odatle.

"Skrasio" se na groblju, gde je živeo svih ovih godina. Spavao je na stolu za mrtvake, ponekad jeo ostatke koji su ostajali od pomena, a izdržavao se od male plate i ponekog dinara koji su mu davali ljudi kada iskopa raku. Grob Topalovićeve je obilazio, kazao je pre dve godine, "u širokom luku".

A, kako će živeti sada, kada je postao "milioner" nismo uspeli da saznamo. Ostalo je samo zabeleženo da je pre dve godine, kada je doneta prvostepena presuda, kazao da će sebi kupiti krov nad glavom, a da će ostatak podeliti deci.

Ubistvo Marije Topalović je do danas ostalo - nerasvetljeno.

Izvor: Večernje novosti

Pogledajte još