Bolno je i gledati: Snimatelji ostali u čudu pred prizorom ove žene! (VIDEO)

I lokalni vodiči koji su bili sa nama ostali su zbunjeni kada smo ugledali ovu ženu”, kazao je snimatelje Abrahem Džofe.

Ja sam veliki obožavatelj Ginisove knjige rekorda. I odmah sam znao da sam pronašao nešto posebno čim su i lokalni meštani bili zaprepašteni.”

Ataye Eligidagne (20) verovatno ima najveći disk za usne na svetu. Obim mu je neverovatnih 59,5 cm, a prečnik 19,5 cm. Prethodni rekordni disk s ovom namenom u Ginisovoj knjizi rekorda imao je prečnik 15 cm.

Pogledajte šta OVA devojka ume, i na koji način zarađuje za život.

Ovi diskovi su ​​tradicija među Surma ženama u tom delu Etiopije. Postoje dokazi o ženama koje nose diskove na ovim prostorima od 1896., a postupak njihove ugradnje podrazumeva vađenje dva prednja zuba iz donje vilice, a obavlja se u dobi od 15-18 godine.

Ovi diskovi imaju više značenja. Oni su namenjeni i za privlačenje muža i miraza za mladinu porodicu. Muž mora osigurati kontingent goveda srazmeran veličini diska.

Kod ove je djevojke istezanje usana trajalo tri godine.

Rekla je da nije bilo bolno. Ali, kaže i kako diskovi možda neće ostati na njenim usnama zauvek. Nije sigurna ni da li će njene ćerka nositi diskove, ali će poštovati njihovu oduku”.

Izvor: Kurir

Pogledajte još