Loše ste raspoložene? FANTASTIČAN seks je zagarantovan!

Pokušajte na trenutak da se setite najboljeg seksa koji ste doživele. Verovatno ste u iskušenju da zamišljate sve one klišeirane srce-hoće-da-iskoči simultane orgazme uz izjave ljubavi.

Ali, istina je da se najbolji seks ponekad desi kada to najmanje očekujete. Da li ste nekada doživele seks u trenutku dok maltene raskidate ili seks pomirenja? Onda znate o čemu govorimo. Ponekad upravo one emocije koje nam kvare raspoloženje mogu da budu podstrek za sjajan „prljavi“ seks.

Seks posle svađe je dobro poznat fenomen; svađanje može da deluje uzbuđujuće, čak i kada nam to uopšte nije namera. „Jedno veče sam se žestoko posvađala sa svojim bivšim“, kaže Mirjana (21). „Ne sećam se više oko čega, ali sam bila jako besna na njega i neraspoložena. A onda smo vodili ljubav i, nisam baš sigurna zašto, ali bilo je fantastično - ne na emotivnom nivou, ali na fizičkom je bilo raspamećujuće. Posle toga sam i dalje bila besna i u glavi se osećala loše, ali moje telo se osećalo sjajno. To je bila tako čudna kombinacija.“

Međutim, nije potrebno da budete na ivici raskida da biste doživele ovu loše raspoloženje-sjajan seks jednačinu. Bilo da ste imale težak dan na poslu, posvađale se sa prijateljicom ili prosto osećate pritisak nakupljene negativne energije - ne otpisujte seks kao način da se oraspoložite i pretvorite grozno raspoloženje u orgazmičko blaženstvo.

Bolovi & lekovi

Poput većine žena, i Kristina (27) je kada je bolela glava obično izbegavala seks - sve dok nije shvatila da dobra seks-seansa pomaže bolje od paracetamola. Pronašla je način da nešto što bi moglo da joj užasno pokvari raspoloženje pretvori u izvorište orgazmičkih užitaka. „Sada, kada mi glava ‘puca’ pitam muža da li bi hteo da se igramo doktora“, kaže ona. „I on zaista uživa pokušavajući da me izleči. Zovem ga ‘doktor’ i on se totalno uživljava u ulogu - i cela ta blesava atmosfera mi stvarno ublaži bol i popravi raspoloženje.“

Avantura za jednu noć

A i Dragana (24) tvrdi da joj je jedna veza bez obaveze pomogla dok je bila u minus fazi. Nije mnogo očekivala kada je pristala na „nepristojnu ponudu“ jednog potpuno nepoznatog momka - bila je nezaposlena, samo što nije izgubila stan, a računi su joj se samo gomilali. Takođe, upravo je bila izašla iz jedne nezadovoljavajuće veze, što će reći, bilo kakav seks joj je bio dobrodošao. Pa, kada joj se ukazala prilika, iskoristila ju je. Na njeno iznenađenje, momak je bio sladak, nikakav manijak, a ispostavilo se da je od one retke vrste muškaraca: voljnih da zadovolje i pri tom ne pitaju previše. „Ljubio me je gladno, strasno, istraživački“, kaže ona. „Osećala sam da uživa isto koliko i ja, iako nismo išli do kraja - samo je on mene obradio ‘tamo dole’ - ali doživela sam moćniji orgazam nego ikada do tada.“ Misteriozni momak, talentovan za „jezičke veštine“, joj je radio stvari kakve još nije iskusila, uvodeći u igru i razigrane prste koji su je doveli do vrhunca. Čak ju je posle svega i izmasirao.

(old_image)

Posle ove avanture za jednu noć, osećala se ispunjenom novom energijom. „Ispostavilo se da je u pitanju osoba vredna poštovanja, pa mi je ova avantura utoliko više ulila novo samopouzdanje. Svaki delić mene je bio milovan, poštovan i zalečen. Nešto bolje prosto nije moglo da mi se desi. To mi je povratilo veru u neobavezan seks.“ Svako ko je ikada doživeo, uglavnom razočaravajuće avanture za jednu noć, zna da je Dragana imala mnogo sreće, ali njena blic-šema je ispala tako dobra i zato što nije očekivala da će se tako sjajno provesti. U pitanju je taj faktor iznenađenja, uzbuđenje dok iznova, sasvim nenadano, otkrivate kako je lepo osećati se dobro - što je suština sjajnog seksa koji se desi u trenutku lošeg raspoloženja.

Faktor iznenađenja

Gordana (35) slaže se sa ovom konstatacijom. Jednog jutra je ustala rano, sa namerom da ode na zakazani lekarski pregled. Ispostavilo se da je pregled otkazan, i dok se vukla natrag kući osećala se prilično neraspoloženo. Mislila je da se vrati u krevet, ali njen dečko je imao druge planove - seksualne prirode. „Obično sam ja opasnica, ona koja preuzima inicijativu, a on je osetljiv i miran dečko, pa nisam očekivala da će preduzeti ovakav korak. Iskoristio je tajno oružje: igru uloga u kojoj on dominira. Zapovedničkim glasom mi je rekao: ‘Nameravam da vodim ljubav sa tobom. Odmah’. Zatim me je vezao. Pošto je to moja skrivena fantazija koja se tako neočekivano pretvarala u delo, bila sam prijatno šokirana i bilo mi je divno.“

Vodimo rat, a zatim ljubav

Gordanina priča pokazuje kako, ako dopustimo telu da odreaguje umesto da previše promišljamo situaciju, možemo seksom da oteramo loše raspoloženje. Da joj je dečko samo ponudio seks, kao jednu od mogućih opcija, moguće da bi donela naizgled logičnu odluku da odspava još malo kako bi se oslobodila lošeg raspoloženja - i tako propustila terapeutsku seks-seansu. Ponekad naše telo misli bistrije od glave i može nas povesti na put užitka - samo ako mu dopustimo. Ako ste navikle da seks smatrate nečim što treba da se dešava kada smo smireni, ispunjeni zadovoljstvom i ljubavlju, možda osećate otpor pri pomisli da biste mogle da probate da baš tako smirite živce. Ako ste toliko opsednute brigama, da ni dok vas dečko oralno zadovoljava ne uspevate da razmišljate ni o čemu drugom osim o, recimo, vašem groznom šefu, možda ćete ipak poželeti da odložite seks za kasnije. Ali ako ste u onom „negde-između“ stanju i samo vam treba malo podsticaja, malo seksi igrarija bi moglo da bude prava stvar za podizanje raspoloženja.

Ponekad jednostavno ne postoje reči koje bi nas tako dobro utešile kao seks.Nekad nam je potrebno da do iznemoglosti pretresamo problem koji nas muči sa prijateljicama, ali ponekad je „ćutanje zlato“ i samo vođenje ljubavi nam može dati ono što nam treba. Zvuči čudno, ali ponekad je muškarce teže ubediti nego žene u terapijsku moć seksa kao leka za loše raspoloženje. Dobro, momci uglavnom jesu non-stop orni za seks, ali kada nisu, onda stvaaarno nisu - i čak mogu da brinu da će ih neraspoloženje dovesti i do problema sa potencijom.

Ipak, seks nije univerzalni lek

Jednom je Gordana pokušala da odvuče u krevet momka koji je imao grozan dan na poslu, ali on se uporno opirao. „Brinuo se da neće biti u stanju da obavi ‘stvar’“, kaže on. „Ali, znala sam da mu je prosto trebalo da popriča o svemu. I, naravno, čim je počeo da uz par pića otvara dušu, bio je spreman i za akciju.“ A ponekad će muškarci, kada nisu sigurni kako da iskažu svoja osećanja, zapodenuti svađu, znajući da će se sve, verovatno, završiti strasnim zagrljajima. Obratite pažnju da li deluje zaista ljutito ili kao da mu prosto treba da se malo izduva.

I opet, čini se da nam filmovi nude lažnu sliku. Vođenju ljubavi ne moraju uvek da prethode požudni pogledi, jer mi nismo samo fizička bića, već i bića emocija, a one su komplikovane. To ne znači da seks treba koristiti kao univerzalni lek svaki put kada se osećamo neraspoloženo, ali ne treba ga ni otpisivati. Jer, ne samo da može potpuno da vam promeni neki bezvezni dan (ili noć), već i da ojača bliskost među vama i ispuni vas novom energijom. Možda vam neće doneti željenu povišicu ili poništiti sve pogrešne poteze vašeg dragog, ali može da vas „isključi“ od svega i makar malo ublaži bol ili muku koja vas muči. A, iskreno govoreći, ponekad i ne želite ništa više od toga!

Nadlanu / izvor: cosmopolitan.rs

Pogledajte još