Tores nema cenu

BEOGRAD, 28. septembra 2009. (Beta) - Trener engleskog premijerligaša Liverpula Rafael Benites rekao je da su čelnici kluba u letnjem prelaznom roku odbili velike ponude za napadača Fernanda Toresa.

Liverpul je prošlog vikenda pobedio Hal siti sa 6:1, a španski reprezentativac postigao je tri gola. Benites je rekao da su pojedini engleski klubovi, najverovatnije Mančester siti i Čelsi, pokušali da dovedu Toresa u letnjem prelaznom roku, ali da je klub odbio te ponude.

"Koliko Tores vredi? Najmanje 70 miliona funti. Ne tvrdim da je najbolji fudbaler na svetu, jer je mlad i može da igra još bolje, ali svakako je jedan od najboljih, i ako želi, može više da napreduje", rekao je Benites.

"Kontaktirali su nas agenti pojedinih engleskih klubova i pitali za cenu... Nudili su nam velike ugovore, ali rekli smo im da ne želimo da prodamo našeg napadača. Trenutno, Tores je neprocenjiv", dodao je Benites.

Tores je karijeru počeo u Atletiko Madridu, a 2001. godine debitovao je za prvi tim. Posle šest godina, prešao je u Liverpul za koji je do sada odigrao 92 utakmice i postigao 58 golova.

Za reprezentaciju Španije, sa kojom je trijumfovao na Evropskom prvenstvu 2008. godine, imao je 70 nastupa i postigao 23 gola.

Pogledajte još