Noć u Beogradu: Teže povređen motociklista kod Cvetkove pijace

Toj zdravstvenoj ustanovi je prijavljeno obaranje motocikliste oko 19.30 časova i tom prilikom je muškarac star 45 godina povredio glavu uprkos tome što je nosio kacigu.

On je sa posekotinom u predelu slepoočnice, bez svesti i povredom ramena prevezen na odeljene za reanimaciju Urgentnog centra, rekla je doktorka Nada Macura.

U saobraćajnoj nesreći, takođe, oko 19.30 časova, na Čukarici, na raskrisnici ulica Arčibalda Rajza i Ratka Mitrović povređen je motorciklista star 44 godine i zbrinut je u Urgentnom centru.

Na Slanačkom putu kod broja 115 oko 20.50 časova je povređen vozač i sa povredom grugnog koša je prevezen u Urgentni centar, kao i povređeni pešak koji je dvatesetak minuta posle ponoći povređen u Južnom bulevaru.

Macura kaže da je noćas bilo nešto manje tuča i osoba u alkoholisanom stanju koji su tražili pomoć Hitne pomoći, koja je ukupno intervenisala 133 puta, od čega su lekari imali 38 intervencija na javnom mestu.

Od hroničnih bolesnika Hitnoj pomoći su se najviše žalili srčani bolesnici i osobe sa hipertenzijom.

Macura je upozorila sve koji imaju problema sa cirkulacijom da danas budu oprezni i ne umaraju se previše zbog očekivane visoke dnevne temperature.

Nadlanu / izvor: Novosti

Pogledajte još