Iskreno pismo trudnice detetu koje neće roditi

Neimenovana žena je na društvenoj mreži Reddit napisala pismo svom nerođenom detetu u kom objašnjava da najviše na svetu želi da postane majka, ali da jednostavno trenutno nije u takvoj mogućnosti.

Moderatori su je upozorili da njihov sajt nije prikladno mesto za debatu o moralnosti i abortusu. Ipak, ova žena je želela da na bolan način prikaže svoja osećanja.

Dok su joj jedni komentatori pružali podršku, drugi su delili sopstvena iskustva o abortusima, a neki su se bez pogovora nudili da usvoje dete.

Pročitajte dirljivo pismo koje vam prenosimo u celosti:

"Ti malena stvarčice u meni,

Osećam te unutra. Apetit mi se povećao i nemam puno energije. Srce mi se cepa što ne osećam čaroliju koju bi trebalo da osećam. Žao mi je i nije mi žao.

Žao mi je što ovo znači ’zbogom’. Žao mi je što te nikada neću upoznati. Mogao si da imaš očeve oči i moj nos, mogli smo da stvorimo naša pravila i budemo porodica. Ali Maleni, srešćemo se opet. Obećavam ti da ću kada sledeći put budem videla taj mali plavi plus i kada ponovo budeš u meni biti spremna za tebe.

Maleni, želim ti da budeš srećan. Više nego što sebi želim dobro, tebi želim najbolje u budućnosti.. Upravo iz tih razloga sada ne mogu da ti budem majka, jer ja i dalje odrastam. Ne bi bilo fer da donesem novi život na svet u kom me i dalje progone duhovi zbog života kakav živim.

Želim ti da imaš sve ono što ja nisam imala kada sam bila dete. Želim da budeš bolji nego što sam ja bila i daleko veličanstveniji od mene. Ne smem da ti uradim ono što su uradili meni: zasadili seme od ljubavi i spontanosti u baštu i pustili ga da raste samostalno živeći od snova.

Ljubav i spontanost su divni, ali su im male zasluge. I dok ja još imam mnogo snova, moji snovi nisu dovoljno ostvareni da tebi osiguraju bolju budućnost.

Ne mogu te sada doneti na svet. Ne ovako.

Volim te, Maleni i želela bih da su okolnosti drugačije. Obećavam ti da ćemo se ponovo videti, a kada se to ponovo desi zvaćeš me ’Mama’.

H."

Nadlanu / izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.