Hitler je bio teški ovisnik, imao "gospodara injekcija": Nije mogao bez kokaina, metamfetamina i bikove sperme

U svojoj novoj e-knjizi istoričar Gils Milton piše o Hitlerovoj zavisnosti o "lekovima" kao što su testosteron, razni opijati, sedativi i laksativi.

Portal historyextra.com donosi deo iz knjige "Kada je Hitler uzimao kokain":

"Dobijao je injekcije nedugo nakon doručka. Kada je Adolf Hilter završio svoju činiju ovsenih pahuljica i lanenog ulja, pozvao je svog ličnog doktora - Teodora Morela.

Doktor bi zasukao njegove rukave kako bi ubrizgao čudesan koktel "lekova" od kojih se većina danas smatra opasnim i ilegalnim.

Svaki dan kroz više od devet godina, doktor Morel koristio je amfetamine i opijate u takvim količinama da je uskoro postao poznat kao "Rajhov gospodar injekcija". Neki u Hitlerovom bližem krugu sumnjali su da doktor zapravo pokušava da ga ubije.

Ali Teodor Morel je bio previše odan Hitleru da bi ga ubio. Šarlatan, oštrog zadaha i groznog mirisa tela, prvi je put upoznao Firera na zabavi u Berghofu.

Hitler je dugo bio bolestan, imao je grčeve u želucu, proliv i ostale hronične bolesti koje su ga često terale da napusti ručak kako bi izbacio višak vazduha iz sebe.

Njegovo stanje je bilo potpomognuto načinom ishrane. Postao je vegetarijanac 1931. godine kada je rekao "da je isto kada jedeš šunku i ljudsko telo". Ubuduće je jeo velike količine mlevenog i mešanog vodenastog povrća.

Doktor Morel promatrao je kako Firer jede jedno takvo jelo pa je nakon toga posmatrao posledice.

- Zatvor i ogromna nadutost pojavljivale su se u veličinama koje sam retko susretao u svojoj karijeri - napisao je Morel.

Uverio je Hitlera kako će novi čudesni lekovi rešiti sve njegove probleme.

Morel mu je prepisao tip hidrolizirane Ešerihija koli bakterije poznate pod imenom Mutaflor, koja je kasnije stabilizovala Firerove crevne probleme.

Hitler je bio toliko zapanjen doktorovim radom da ga je pozvao da se priključi unutrašnjem krugu nacističke elite. Kasnije je doktor Morel uvek bio blizu Hitlera.

Uz svoje grčeve u želucu, Hitler je također patio od jutarnje omamljenosti.

Kako bi rešio taj problem, Morel je napravio injekciju vodenaste tečnosti koju je dobijao iz praška koji je bio u zlatnim paketima. Nikada nije otkrio aktivni sastojak u svom leku, poznat pod imenom Vitamultin, ali lek je činio čuda u svakoj situaciji. Kroz nekoliko minuta, Hitler bi ustao iz kreveta okrepljen i pun energije.

Doktor Ernst-Gunter Ščenk sumnjao je u Morelove čudesne lekove pa je uspeo da nabavi jedan od paketa. Kada ga je testirao u laboratoriji, otkrio je da koristi metamfetamin.

Hitlera nije bilo briga šta uzima dok god je delovalo. Ubrzo je postao zavisan o Morelovim "lekovima" pa je stavio svoj život u doktorove ruke s groznim dugoročnim posledicama.

Prema doktorovom dnevniku, Hitler je koristio morfijum, probiotike, sredstva za smirenje pa čak i bikovu spermu.

Najčudniji "lek" koji je doktor Morel prepisao Hitleru bio je kokain.

Kokain se koristio retko u lečenju tokom 1930. godine u Nemačkoj, ali u malim dozama i koncentraciji manjoj od jedan posto.

Morel je počeo da daje Fireru kokain u obliku kapi za oči. Nakon što se Hitler osećao sve bolje i bolje nakon uzimanja "lekova", Morel je počeo da stavlja deset puta više kokaina u kapi za oči.

Tako jako koncentrisana doza često je pokretala Hitlerova psihotična ponašanja tokom kasnijih godina rata.

Adolf Hitler je imao vrlo visoko mišljenje o kokainu.

Pregledajući medicinske dokumente koji su videli svijetlo dana u SAD-u 2012. godine, Hitler je počeo da žudi za kokainom. To je bio jasan znak da je Hitler počeo razvijati tešku ovisnost. Uz kapi za oči, počeo je da šmrče kokain kako bi "očistio sinuse i smirio grlo".

Dobro se osećao uzimajući kokain ali njegov seksualni nagon i dalje je bio nikakav. Kako bi prevladao ovo neugodno stanje, Morel je počeo da mu ubrizgava "injekcije muškosti".

Sadržale su ekstrakte od žlezda prostate mladih bikova. Morel je takođe prepisao "Testoviron", "lek" koji je proizlazio iz testosterona. Hitler bi da uzimao pre provođenja noći s Evom Braun.

Dugoročni učinak uzimanja "lijekova", pogotovo amfetamina, dovodioga je do haotičnog ponašanja. To se najviše videlo kada su se sreli Hitler i Musolini u severnoj Italiji.

Nakon što je Hitler terao svog prijatelja da ne promeni stranu u ratu, postao je vrlo histeričan.

Istoričar Ričard Evans izjavio je:
- Prilično smo sigurni da je Morel dao Hitleru tablete pre sastanka s Musolinijem... bio je hiperaktivan u svakom smislu, govorio je jako brzo, svađao se, itd.

Nakon što se bližio kraj rata, Hitler je bio sve bolesniji. Ovisan o "lekovima", njegove ruke su bile toliko puta "probušene" da je Eva Braun optužila Morela da je psihopata. On je pretvorio Hitlera u zavisnika.

Međutim, doktor je nastavio da obožava Hitlera i ostao je s njim u berlinskom bunkeru gotovo do samog kraja.

Amerikanci su zarobili doktora Morela nedugo nakon pada Trećeg Rajha pa su ga ispitivali više od dve godine.

Morel nikada nije optužen za ratne zločine i umro je od moždanog udara 1948. godine, nedugo nakon izlaska iz zatvora.

Nadlanu / izvor: 24sata

Pogledajte još