Ovo trebate da znate: Kako da vam penis bude u savršenoj formi?

Zaspite posleseksa ili masturbacije

Mnogi muškarci često zaspu odmah nakon seksa. A sad stručnjaci tvrde da je to dobro za penis. Sad konačno imate i pokriće kad se partnerka bude bunila zbog toga što se nakon seksa prepustite carstvu snova. Penisu treba sna i odmora što je više moguće. Svake noći dok muškarac spava, penis je budan. Muškarci u snu imaju između tri i pet erekcija. To se događa zato da se penis 'napuni' krvlju i kiseonikom. 'Teoretski, što više noćnih erekcija imate, to će vaše erektilno tkivo biti fleksibilnije. A to može pomoći da održavate erekciju jačom sa starenjem', objašnjava doktor Irvin Goldštajn, direktor San Diego Sexual Medicine centra u bolnici Alvarado u Kaliforniji.

Rešite se cigareta

Prestanite da pušite pre nego vaš penis zakaže. Poznato je da pušenje uzrokuje impotenciju, a neka istraživanja sugerišu i da pušenje utiče na veličinu erekcije. Jedna je studija pokazala da su penisi pušača znatno manji od penisa nepušača. 'Osim što pušenje oštećuje krvne sudove, može prouzrokovati štetu samom tkivu penisa koje postaje manje elastično i to sprečava istezanje', objašnjava Irvin.

Prestanite gurati penis u tvrde predmete

A to uključuje i njenu karličnu kost. Samo jedan krivi potez je dovoljan za oštećenje uzdužne 'erektilne komore'. Ako dođe do rupture biće potrebna operacija u roku od 24 sata kako bi se zaustavilo unutrašnje krvarenje i sprečio rizik od trajnog oštećenja. Prema nekim podacima više od trećine muškaraca koji imaju problema s impotencijom imaju 'traume penisa'. Kako biste se što bolje zaštitili, budite na oprezu kad je partnerka na vama, ta poza najverovatnije može uzrokovati štetu.

Šetajte, što više

Bez obzira na nedeljni ručak, mamurluk ili loše raspoloženje - šetajte. Jedno je istraživanje pokazalo da muškarci koji šetaju svaki dan barem sat vremena imaju manje problema s erekcijom od muškaraca koji uglavnom sede i slabo se kreću. Dvadeset minuta trčanja ili 30 minuta treninga s tegovima takođe se računa.

Oprostite se s ljubavnicom

Muškarcima koji započnu vanbračnu vezu je zajedničko da prestanu imati erekcije. To je toliko često da lekari koji leče erektilne disfunkcije svoje pacijente prvo pitaju imaju li vanbračnu vezu. Ovo se uglavnom događa zbog grižnje savesti zbog ljubavnice. Krivica se može pretvoriti u teskobu, a to uzrokuje gubitak erekcije.

Pazite na zdravlje

Održavanje nivoa šećera u krvi pod kontrolom ne samo da će vas održavati zdravima - osim samostana, dijabetes je najbrži put do celibata. Više od 50 posto muškaraca s dijabetesom su impotentni. Osim toga, dijabetes ubrzava proces arterijskih bolesti, što sa sobom nosi još više zdravstvenih problema i još više problema s erekcijom.

Izvor: portaloko

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.