Klovnovi terorišu stanovnike američkog gradića

"Postoji prirodna fobija od klovnova. Jasno je da će neko ko je tako odeven, a uz to je i naoružan, preplašiti ljude", rekao je narednik Džo Grubs za ABC News.

Iako niko nije ozleđen, policija upozorava da ovakve stvari shvataju ozbiljno. U Kalifornija sitiju tokom jedne nedelje viđeno je preko 20 klovnova, ali uhapšen je samo jedan od njih. Naime, policija iz obližnjeg Bakersfielda uhitila je nenaoružanog 14-godišnjaka koji je u kostimu klovna plašio svoje vršnjake.

(old_image)

Maloletnik je policiji rekao da je samo učestvovao u podvali koja je započela na društvenim mrežama.

Čini se da iza ove "klovnovske operacije" stoji osoba koja se na Instagramu predstavlja kao Vasko klovn, ali policija ga još uvek nije uspela povezati s klovnovima u Kalifornija sitiju. Naime, upravo je on na Instagramu prvi objavio pomalo zastrašujuće fotografije na kojima pozira na različitim lokacijama (Wasco, Delano i Bakersfield).

(old_image)

Policija smatra da su klovnovi zbog kojih su uznemireni građani Vaska zvali policiju samo imitatori klovna iz Vaska koji je čak i preuzeo odgovornost za svoja "nedela". U poruci objavljenoj na Twitteru stoji: "Ja sam jezivi i zli klovn koji noću hara ulicama Vaska. Pronađite me i pokloniću vam balon".

(old_image)

Izvor: Index.hr

Pogledajte još