Bonacin se plaši sukoba BBB i srpskih navijača Temišvaru

BEOGRAD, 28. septembra 2009. (Beta) - Hrvatski internacionalac i fudbaler rumunske Uniree iz Kluža, Josip Bonacin izjavio je da strahuje od sukoba navijača Dinama, Bed blu bojsa i srpskih navijača pred utakmicu drugog kola Lige Evropa.

Ekipa Dinama u četvrtak gostuje u Temišvaru protiv istoimene ekipe, a Bonacin je rekao da se plaši dolaska srpskih navijača zbog blizine rumunskog grada i granice sa Srbijom.

"Temišvar je smešten vrlo blizu granice sa Srbijom. Mnogi od njih će sigurno doći u četvrtak na utakmicu, i to iz više razloga. Pored toga, u samom gradu živi preko sedam hiljada Srba, od kojih su mnogi vatreni navijači Temišvara", rekao je Bonacin za zagrebački Jutarnji list.

Hrvatski fudbaler ocenio je da bi u slučaju sukoba navijača, najveću štetu mogao da plati Dinamo, koga je i ranijih godina UEFA kažnjavala zbog incidenata.

"Bed blu bojsi će se sigurno doći da bodre svoje ljubimce u Temišvar. Bilo bi veoma dobro kada bi pokušali da izbegnu bliski susret sa njihovim navijačima, među kojima će biti dosta Srba. Ne treba biti posebno vidovit i predvideti šta će se desiti u tom slučaju. Najvise štete imao bi Dinamo, a i hrvatski fudbal u celini", zaključio je Bonacin.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.