BES: Nakon dužeg vremena pravi ratni spektakla na velikom platnu

BES” je M4A3E Sherman tenk kojim upravlja narednik Wardaddy (Pit), iskusni američki vojnik koji nakon borbi u Africi dolazi u Evropu. Aprila 1945. saveznici napreduju ka oslobodjenju teritorija od nacističke čizme. Jedan od najvažnijih zadataka poveren je Wardaddy-u. Zajedno s nekolicinom mladih vojnika njegova oklopna jedinica pokušaće nemoguće—probiti se do glavnog nacističkog štaba i time možda okončati najsuroviji sukob u istoriji čovečanstva.

BES je priča o velikoj hrabrosti, ali i o velikom strahu s kojim su se morali suočiti sasvim obični ljudi. “BES” je priča o pobedi nad samim sobom koja je nužna za ostvarenje viših ciljeva.

Ovih dana na ulicama našeg glavnog grada možemo da vidimo defilee veličanstvene vojne tehnike povodom predstojeće vojne parade kojom se proslavlja oslobođenje Beograda od okupatora 1945. Tenkovi , avioni i borbena kola kao da su postali svakodnevica stanovnika Beograda u najpozitivnijem smislu. Mi Vam predstavljamo film u kome još jedan tenk igra glavnu ulogu u borbi protiv svetskog zla. Novi film „BES” (Fury) donosi Vam drugi svetski rat u svoj njegovoj surovosti i svom njegovom junaštvu.. Snimljen prema istinitoj priči i u režiji Dejvida Ajera (koji je napisao i scenario) ovaj napeti ratni film prikazuje poslednje mesece II svetskog rata. “BES” je M4A3E Sherman tenk kojim upravlja narednik Wardaddy (Bred Pit), iskusni američki vojnik koji nakon borbi u Africi dolazi u Evropu. Aprila 1945. saveznici napreduju ka oslobodjenju teritorija od nacističke čizme. Jedan od najvažnijih zadataka poveren je Wardaddy-u. Zajedno s nekolicinom mladih vojnika njegova oklopna jedinica pokušaće nemoguće—probiti se do glavnog nacističkog štaba i time možda okončati najsuroviji sukob u istoriji čovečanstva.Film “ Bes “ gledamo u domaćim bioskopima od 23. oktobra!

U svetlu aktuelne vojne parade u Beogradu dostavljamo Vam i nekoliko zanimljiv podataka poredjenja izmedju Tenka pobednika II Svetskog rata, Sherman M4 vs. Aktuelnog tenka Vojske Republike Srbije M 84.Verujemo da ce biti zanimljivo poredjenje.

U filmu se osim Breda Pita pojavljuju i Šija LeBuf i Dzejson Isak , a zanimljivo je da se pre snimanja filmska ekipa pripremala početkom septembra 2013. godine u Herdforširu u Engleskoj u kojem je Pit i naučio da upravlja tenkomM4A3E Sherman. Meštani su ga često mogli videti za njegovim upravljačem na okolnim livadama, a prave scene snimljene su nekoliko nedelja kasnije u okolini Oksfordšira . Autentičnosti filma pridonosi i originalni artefakti korišteni u filmu poput premijernog nastupa pravog nemačkog tenka“Tigar” iz II svetskog rata po prvi put u istoriji sedme umetnosti.

BES u bioskope dolazi 23.oktobra a do tada Vam predstavlajmo eksluzivne fotografije iz filma.

Pogledajte još