7 grešaka koje pravite kada čupate obrve

1. Nepravilan luk

Mnoge devojke preteruju sa lokacijom vrha luka obrva, odnosno on počinje preblizu korenu nosa. Da biste pogodili optimalno mesto, poslužite se ovim trikom: uzmite olovku pa 'povucite zamišljenu liniju' od vrha nosa do zenice oka – mesto gde olovka dodirne obrve trebala bi da bude tačka vrha luka.

2. Prekratke obrve

Istu olovku pomerite od vrha nosa do ivice očiju – gde se završi ivica olovke tu bi trebalo da bude kraj luka. Mnoge žene zaboravljaju da naprave ovaj jednostavan test, što dovodi do prekratkih obrva koje vizuelno povećavaju obim vašeg lica i čine ga bucmastijim.

3. Čupate od kraja prema unutrašnjosti

Brojne žene započinju proces čupanja obrva na kraju luka, pa čupaju prema početku uz koren nosa. Kozmetičari savetuju da krenete od sredine, gde obično ima najviše dlačica. Od sredine krećite prema kraju luka, a onda se posvetite samom početku obrve. Ova taktika će osigurati da napravite manje grešaka, odnosno da počupate obrve na prirodniji način.

4. Koristite uveličavajuće ogledalo

Ako ne vidite dlačice u običnom ogledalu, neće ih videti ni vaše prijateljice. Korišćenje uveličavajućeg ogledala možda će vam olakšati potragu za onim sitnim dlačicama, ali će povećati i celo područje obrva, što može da vas zbuni kada je u pitanju količina dlačica koje zapravo treba počupati.

Obrve je najbolje čupati na prirodnom izvoru svetlosti – npr. prozoru ili terasi uz pomoć običnog ogledala.

5. Čupate više od jedne dlake odjednom

Čupanje obrva nije aktivnost koju biste trebali raditi u žurbi. Ako vreme želite da nadoknadite povlačenjem više od jedne dlačice pincetom, verovatno ćete iščupati neku dlaku koju niste želeli i tako napraviti 'rupicu' u savršenom luku.

6. Čupate obrve jednom nedeljno

Ako zaboravljate na čupanje obrva, i činite to svakih nekoliko dana ili jednom tjedno, velike su šanse da se suočavate s 'prašumom' izraslih dlaka, i da teško održavate savršeni luk koji vam je preporučila kozmetičarka. Izrasle dlačice iznad kapka trebalo bi da čupate svakoga dana, ako želite besprekoran pogled.

7. Ne koristite nikakve proizvode za obrve

Ljepota obrva zavisi od kompletne nege ovog dela tela. Ako 'iscrtavate' obrve olovkom samo kada preterate sa čupanjem da biste sakrili 'rupu', pravite grešku prilikom ulepšavanja. Olovkom za obrve gradi se njena struktura, puder se nanosi zbog boje, a gel kako bi stabilizovali dlačice i osigurao savršen luk.

Pripazite i da boja proizvoda odgovara boji vaše kose – samo crnke podnose crnu olovku na obrvama. Ako ste brineta sa različitim bojama pramenova, koristite njenu najsvetliju nijansu za uređivanje lukova.

cosmopolitan.rs

Pogledajte još