SRAMOTA: Bolnica nema para, pa penzioneri kupuju kondome!

Osim uputa za ultrazvuk štitne žlezde, kada krenete na Kliniku za endokrinologiju i dijabetes i bolesti metabolizma, ponesite i ružičaste prezervative.

Pacijenti koji su prošle srede došli na tu kliniku na zakazano snimanje bili su neprijatno iznenađeni kada su upućeni u apoteku sa "receptom za dva kondoma", pišu "Novosti".

Beograđanka K.M. kaže da je an šalteru medicinska sestra njoj i još jednoj ženi stavila papirić u zdravstvenu knjižicu i rekla im da odu do obližnje apoteke i kupe to što je napisano.

"Kada mi je apotekarka dala dva prezervativa, bila sam šokirana, jer nisam ni pogledala šta je sestra napisala. Uzela sam papirić i videla da piše 'dva ružičasta kondoma za sondu', dok je drugoj gospođi pored toga pisalo i da kupi gel. Nisam mogla da verujem šta sam pročitala. Pošto je reč o penzionerki ona je još više bila šokirana kada joj je apotekarka dala dva prezervativa", priča K.M.

Direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić izjavio je da je nedopustivo da pacijenti bilo šta kupuju, a pogotovo prezervative. On kaže i da to nije u skladu sa pravilnikom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Nadlanu / izvor: Kurir

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.