fbpx

SLOVAČKI KRATKI FILM

Četvrtak 16. oktobar u 20:00, DKSG/Mala sala.

Uvodno predavanje: dr Juraj Kovalčik profesor istorije filma i dramaturgije na Fakultetu Masmedija komunikacije na Univerzitetu Svetog Kirila i Metodija u Slovačkoj.

POSLEDNJI AUTOBUS
Animirani
r: Martin Snopek, Ivana Laučikova, 2011
Početak je lovne sezone. Životinje u šumi ukrcaju se u mali autobus i pobegnu na sigurno. Kada lovci zaustave autobus u sred noći, njegovi putnici otkrivaju njihove prave prirode u strahu za svoje živote.

PRAŠINA I SJAJ
Animirani
r: Mihaela Čopikova, 2011
Prašina i sjaj je prvi kratki animirani film od kreativnog dua Mihaela Čopikova i Veronika Obertova. Film kombinuje crtanje rukom i kompjutersku animaciju . Film je inspirisan San Franciskom i njegovim stanovnicima, prašinom i sjajem.
Prašina i sjaj je jednostavna priča o dvoje ljudi iz različitih sredina koji žive jedni pored drugih ali nikada ne komuniciraju direktno.

IZLOŽBA
Kratki igrani
r: Andrej Kolenčik, 2013.
Film govori o malom muzeju, gde ekonomski bum još nije stigao. Izgleda kao da je vreme stalo u tom nacionalnom muzeju, koji bi trebalo da posluži kao Slovački izlog. Plišane igračke su prekrivene prašinom, a tri radnika rade koji brinu o ogromnoj zgradi izgledaju kao da su sami muzejski eksponati.

HOMO CIRIS
Doku-fikcija
r: Jana Minarikova, 2013, 22’
Kratki film o želji da se bude riba.

KINO SVET
Dokumentarni
r: Marek Janičik, 2013, 28’
U 2012. je bilo 132 bioskopa u Slovačkoj. 23 su imali drvena sedišta. Više od 50% je nestalo te godine. Bioskop Osveta u Ocovi u Slovačkoj je jedan od poslednjih. Radio je od 1949-2012. Ondrej Hronciak, protagonista ovog dokumentarca radio je u njemu od 1972...

http://www.dksg.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.