Janković u trećem kolu posle pobede nad Lisicki

BEOGRAD, 29. septembra 2009. (Beta) - Teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se u treće kolo turnira u Tokiju pošto je pobedila 26. teniserku sveta Sabine Lisicki sa 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 6:2).

Janković je dobro igrala u prvom setu, bila je sigurna prilikom servisa i nije dozvolila protivnici da iskoristi dve brejk lopte.

Osma teniserka sveta je u šestom gemu oduzela servis Lisicki i povela sa 4:2, a prednost od jednog brejka sačuvala je do kraja seta i povela u meču.

U drugom setu Lisicki je zaigrala bolje i iskoristila nešto slabiji servis srpske teniserke. Na početku seta teniserke su osvajala gemove na svoj servis, a Janković je u sedmom gemu ipak uspela da napravi brejk i povede sa 4:3.

Međutim, Lisicki je uspela da vrati brejk i izjednači, a zatim i posle loših servisa sedmog nosioca na turniru, u 10. gemu da napravi još jedan brejk i izjednači na 1:1 u setovima.

U trećem setu teniserke su napravile četiri brejka, od kojih Janković tri, u trećem, petom i sedmom gemu. Lisicki je "pala" u završnici meča, što je osma teniserka sveta uspela da iskoristi i as udarcem, posle dva sata i pet minuta igre obezbedila plasman u osminu finala.

Janković će u osmini finala igrati protiv 24. teniserke sveta Ruskinje Elene Vesnine, koja je ranije danas pobedila Robertu Vinči iz Italije sa 6:1, 7:6.

Janković i Vesnina su do sada odigrale tri meča i osma teniserka sveta zabeležila je sve tri pobede, ove godine u Madridu (6:2, 6:2), 2007. u Varšavi (6:2, 7:5) i godinu dana ranije u Lincu (6:7, 6:4, 6:2).

Nagradni fond turnira u Tokiju je dva miliona dolara, a pobednica će zaraditi 350.000 dolara i 800 WTA poena.

Pogledajte još