Da li znate koja poznata glumica je 15 godina provela u sekti?

Njen otac Vilijam Taliafero Klouz pao je pod uticaj sekte "Moral Re-Armament". Glen Klouz je imala svega sedam godina kad se porodica preselila u Švajcarsku gde je bilo sedište konzervativne religiozne grupe kojom je njen otac bio fasciniran. U sekti je živela sve do 22. godine.

- Godinama nisam verovala svojim instinktima i nisam uopšte imala samopouzdanja jer su mi tokom većeg dela života diktirali kako moram da se ponašam i šta da mislim - rekla je Glen Klouz (67) u intervjuu za "The Hollywood Reporter".

(old_image)

Glen se zbog života u sekti odvojila od svojih vršnjaka. Kaže da joj je gotovo sve bilo zabranjeno i zbog svega što je želela nabijan joj je osećaj krivice.

- Kad sam napunila 22 godine konačno sam mogla da odem iz sekte. Ne smem da iznosim detalje, reći ću samo da nije bilo nimalo lako. Sloboda je za mene bila nešto novo, nešto s čime se u prvu ruku nisam znala nositi i bilo mi je jako teško - kaže glumica.

Godinama je, dodaje, imala noćne more i mučio ju je osećaj krivice i izdaje. Pomoć psihologa nije potražila, uspela je, kaže, sama da shvati da nije učinila ništa loše.

Ocu je oprostila što je zbog njegove fanatičnosti njeno odrastanje bilo traumatično. Tako, kaže, život funkcioniše - dete mora da oprosti roditelju.

24sata.hr/Nadlanu

Pogledajte još