"Udvarač" je uznemiravao SMS-om, ona platila njegovo ubistvo 30.000 dinara

Radeta Tubića ubio je Milun Milić (48) iz Svračkova 10. oktobra prošle godine, u šumi u selu Godovik kod Požege. On je na Tubića iskočio iz zasede u šumi iznad manastira i ubio ga udarcima u glavu tupim predmetom koji nikada nije pronađen. Tubićevo telo Milun je nakon zločina zapalio, a prethodno je od njega ukrao mobilni telefon, na osnovu čega je vrlo brzo i uhapšen.

Policija i istražni sudija najpre nisu znali koji je Milićev motiv za ubistvo, ali je tužilac tokom istrage došao do novih dokaza koje je uvrstio u optužnicu. Tužilac je u ovom slučaju za teško ubistvo optužio i Dragu Nedeljković.

"Ona je prethodnog dana, kao i na dan ubistva, zvala telefonom Radeta Tubića i navela ga da dođe u selo Godovik i zađe u zapušteni deo šume. Prethodno se dogovorila sa Milunom Milićem da za 30.000 dinara ubije Tubića, jer je navodno uznemiravao i slao joj poruke. Plan naručioca ubistva bio je da Tubić dođe na dogovoreno mesto gde će ga sačekati Milić i da ga on zatim ubije", piše u optužnici Višeg tužilaštva.

Plan Drage Nedeljković ostvaren je u potpunosti, a on je detaljno opisan u optužnici.

"Draga je Milunu deset dana kasnije, 20. oktobra, platila 30.000 dinara, koje joj je Milić tražio kao naknadu za ubistvo", navodi tužilac.

Sudija Višeg suda osudio je u avgustu Miluna Milića na 15 godina zatvora, dok je Dragu Nedeljković oslobodio krivice, jer za ubistvo nije bilo dokaza, na šta se tužilaštvo žalilo.

Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.