Dejan Petrović Big Band – koncertna promocija novog CD-a “Truba Libre”

Pored deset novih autorskih numera, bend će izvesti i druge svoje hitove, poput „Vrtloga“, ali i neke od najvećih rock` n `roll pesama, u njihovom prepoznatljivom, trubačkom maniru.
Muzički stil koji je ovaj bend kreirao zapadni kritičari su nazvali World Music što najbolje oslikava muziku Dejan Petrović Big Banda.

Od 2006, kada su započeli svoju karijeru svirali su na najznačajnijim domaćim, evropskim i svetskim događajima. Prvi solistički koncert u Beogradu imali su u prepunom Sava Centru, u novembru 2011.godine, a sada tri godine kasnije vraćaju se da u istoj dvorani probude još jače emocije.

“Meni je, lično, Sava Centar najdraža koncertna dvorana. Volim prisniji odnos sa publikom, a možda je podsvesno u pitanju odličan utisak i prelepo sećanje na prvi koncert održan u Sava Centru. Prošlo dosta vremena od izlaska prethodnog albuma, ali nipošto nismo hteli da žurimo. Radili smo natenane, dosta je obaveza zbog nastupa, pa nismo bili u prilici da se posvetimo radu na novim pesmama. Ali kada smo konačno bili zadovoljni materijalom, odlučili smo da ga objavimo u izdanju Multimedia Records. Ima niz novina – još je veća sloboda trube, muziciranja i kombinovanja sa različitim muzičkim stilovima.

Publika već obožava “Vrtešku”, koju smo letos nebrojeno puta svirali na nastupima, ali ipak treba sačekati, preslušati sve pa odabrati naslednika “Vrtloga”. U suštini, za svakoga će biti po nešto. Što se tiče gostiju iznenađenja, biće I njih, ali ne bih otkrivao još. Jedino što mogu da obećam je će, kao i uvek, biti dobar provod”, kaže Dejan Petrović.

Foto: Promo

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.