Presuda Jurišiću još nije pravosnažna

BEOGRAD, 29. septembra 2009. (Beta) - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović nije u utorak želela da komentariše presudu Iliji Jurišiću, koji je osuđen na 12 godina zatvora zbog napada na kolonu JNA u Tuzli 1992, navodeći da je reč o još nepravosnažnoj odluci suda.

"Ne mogu da prokomentarišem jučerašnju presudu jer je još uvek u pitanju postupak koji traje. U pitanju je nepravosnažna odluka, imamo samo izricanje presude a nemamo odluku, tako da ja ne mogu kao ministar pravde da dajem svoj sud o tome", rekla je Maolovićeva na konferenciji za novinare u Palati Srbija u Beogradu.

Ona je kazala da sa ministrom pravde BiH Barišom Čolakom dobro sarađuje već dve godine i dodala da nikada nisu postojali problemi u komunikaciji izrazivši nadu da će se tako nastaviti i ubuduće.

"Inače sa BiH nameravamo da noveliramo Ugovor o međunarodnoj pravnoj pomoći koji imamo i ja sam sigurna da ćemo narednih meseci imati i potpisivanje tog (dokumenta)", rekla je Malović. Veće Okružnog suda u Beogradu za ratne zločine osudilo je u ponedeljak Iliju Jurišića na 12 godina zatvora zbog napada na kolonu Jugoslovenske narodne armije (JNA) u Tuzli, maja 1992. godine.

Pogledajte još