Štrajk Jat tehnike nece uticati na letove

BEOGRAD, 29. septembra 2009. (Beta) - Jat ervejz saopštio je u utorak da očekuje da štrajk Jat tehnike neće uticati na letove te aviokompanije.

Kako je sapšteno, avion za Cirih Jat ervejza poleteo je u predviđeno vreme u 15.25 i u toku su redovne pripreme za letove za Istanbul i Tivat, a kako navode u Jatu, sva odgovornost za eventualno otkazivanje letova je isključivo na Jat tehnici.

"Nemamo precizne informacije u vezi sa štrajkom Jat tehnike, ali poslednja događanja potvrdila su opravdanost pojedinih mera predviđenih planom konsolidacije, koji smo nedavno dostavili Vladi Srbije", izjavio je generalni direktor Jat ervejza Srđan Radovanović.

Jat ervejz je sa Jat tehnikom krajem avgusta potpisao ugovor o održavanju aviona na ekonomskim principima, za razliku od prethodnih godina kada je ovom preduzeću isplaćivana neka vrsta mesečne naknade, bez obzira na obim obavljenih poslova, dodaje se u saopštenju.

Jat tehnika saopštila je da je danas od 15.00 obustavila radove na avionima Jat ervejza, zbog dugovanja te aviokompanije.

Pogledajte još