Jezivi detalji brutalnog ubistva pekara iz Begeča!

Vlasnik pekare „Sloboda“ u Begeču kraj Novog Sada Slobodan Stojanovski, zvani Kica, (62) ubijen je pretprošle noći u porodičnoj kući u kojoj mu je bio i lokal.

Pekaru je ubica čak 20 puta zario sečivo u vrat i stomak, a telo je juče sat posle ponoći pronašao radnik pekare kraj drva u dvorištu.

Policija je, međutim, odmah privela radnike pekare među kojima je jedan osumnjičen za ubistvo. Ubica je mladić poznat po nadimku Mića, rodom je iz Futoga, koji je donedavno radio u pekari „Sloboda“.

Slobodan Stojanovski je bio zakleti neženja, koji je ostao posle smrti roditelja ostao da živi sam u porodičnoj kući. Nije bio konfliktna ličnost, ali je bio sklon piću. Radnici sa kojima je svakodnevno pio često su ga napuštali, pa su se vraćali. Zbog čestih pijanstava događalo se da pekara ne radi i po nekoliko dana.

Osumnjičeni je uoči ubistva sa Stojanovskim popio više od litar rakije. Prvo su bili u pekari, a zatim su se preselili u obližnju kafanu. Iz kafane su se preksinoć oko 19 sati vratili u pekaru i nastavili da piju šljivovicu. Zločinu je prethodila svađa između Stojanovskog i ubice.

Milorad Veljović, direktora policije, naveo je da ovaj zločin nije počinjen na nacionalnoj osnovi, kao i da je „privedeno više osoba koje se mogu dovesti u vezu sa ubistvom“.

- Posle obdukcije tačno će se utvrditi šta je uzrok smrti. Policija je odmah preduzela sve mere na rasvetljavanju ovog događaja i privela više osoba - rekao je Veljović i dodao da je telo pekara nađeno u sklopu porodične kuće.

Direktor policije je kazao da je „reč o osobama koje su sklone konzumiranju alkohola, a koja su bila u čestom, gotovo svakodnevnom kontaktu sa ubijenim Stojanovskim“.

- Zločin nije počinjen po bilo kojoj nacionalnoj osnovi niti je motivisano događajima na utakmici Srbije i Albanije. Ne može se dovesti u bilo kakvu vezu sa zadnjim događajima kada su razbijani objekti ili izlozi u vlasništvu osoba druge nacionalnosti - podvukao je Veljović.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.