Odložena poseta premijera Albanije!

U zajedničkom saopštenju predsednika Vlade Srbije i Albanije stoji:

"Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u popodnevnim satima sa Predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom. Dvojica premijera saglasili su se da su incidenti na stadionu u Beogradu tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije po svojoj suštini bili veoma nesrećni. I dalje postoje jasna neslaganja oko toga kako je do incidenta došlo, ali, ne smemo i nećemo propustiti mogućnost da se sastanemo i da radimo na održavanju regionalne stabilnosti", naglasili su sagovornici.

Vreme je da okrenemo novu stranicu u političkim i ekonomskim odnosima izmedju Srbije i Albanije, zaključila su dvojica Premijera.

Vučić i Rama isatkli su da je neophodno nastaviti dijalog i proces započet u Berlinu 28.avgusta, tokom konferencije o Zapadnom Balkanu, jer će on omogućiti poboljšanje odnosa dve zemlje, regiona ali i cele Evrope.

Zaključeno je da zvaničan susret bude održan 10. novembra u Beogradu.

Rama je ranije izjavio za Si-En-En da je spreman da ode u posetu Beogradu, da je poseta ranije dogovorena i da je na vlastima u Beogradu da li će ga pozvati.

Rama je juče na Tviteru napisao da će "Srbija biti normalna država samo ako Stvarna Srbija shvati da je Velika Albanija njena noćna mora a ne naš projekat".

Na to mu je odgovorio Vučić, koji je na Tviteru napisao:

"Ljudi koji kažu da je velika Albanija naša noćna mora su potpuno u pravu. Ali, to nije samo naša mora, već noćna mora Evrope, noćna mora čitavog čovečanstva, a mi ćemo učinite sve što možemo da je sprečimo. Nadamo se da će normalni Albanci razumeti ovu poruku".

Premijer Albanije rekao je da je razočaran zbog komentara srpskih zvaničnika povodom incidenta na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, ali je poručio da i dalje namerava da se sledeće sedmice u Beogradu sastane sa svojim srpskim kolegom.

Poseta Rame Beogradu je bila zakazana za 22. oktobar, a premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da će tokom vikenda odlučiti da li će doći do posete.

Izvor: Blic

Pogledajte još