Photography Exhibition "My life into pieces" by Teresa Montserrat

Tereza Montserrat je rođena u Kataloniji, studirala je likovnu umetnost i filozofiju na barselonskom univerzitetu, tada je učestvovala na nekoliko slikarskih izložbi.

Posle toga je studirala dizajn enterijera i projektni menadžment u centru za primenjene umetnosti “Escola Massana”, u Barseloni, nakon čega je svoju kreativnost usmerila na industrijski dizajn i dizajn enterijera, završivši sa svojim sopstvenim studiom.

Njena ljubav prema umetnosti, opet, naterala ju je da svoju obuku dopuni master studijama iz oblasti dizajna i produkcije izložbenih prostora (UPC) i specijalizacijom u efemernim instalacijama i muzeografiji (UAB).

Godinu dana kasnije seli se u Berlin, gde radio kao freelance dizajner konceptualnog enterijera i počinje da sarađuje sa drugim studiom, umetničkim galerijama i magazinima, sve više fokusirajući svoju karijeru u pravcu razvoja projekata koji povezuju umetnost i dizajn.

Trenutno živi u Norveškoj i koristi svoju dizajnersku, kreativnu i umetničku provenijenciju u novim i zanimljivim projektima.

Projekat “Moj život u komade” nije otpočeo kao umetnički projekat. To je bila prirodna potreba… i možemo to osetiti.

U 2010. započinje opsesivnu seriju autoportreta (oko 23.000), u kojima pokušava sebe da predstavi kao osobu koja je uvek poricala postojanje. Delovi emocija, delovi njenog tela, delovi njenog života, delovi njenih slomljenih snova. I dalje ne voli da je drugi fotografišu.

http://www.bartcelona.net

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.