Moskva: Pao avion, ima žrtava

Pri sudaru privatnog aviona "Falkon-50" sa vozilom za čišćenje snega, u uslovima magle, poginuo je direktor francuskog energetskog koncerna "Total" Kristof de Maržeri.

Kompanija "Total" je saopštenjem potvrdila da je stradao prvi čovek te kompanije. Osim njega stradalo je i sve troje članova posade.

"Do nesreće je došlo oko ponoći po lokalnom vremenu, pre nego što je avion poleteo. Nakon sudara na pisti, avion se zapalio i poginuli su putnik i tri člana posade", izjavila je Elena Krilova, portparolka moskovskog aerodroma Vnukovo.

Istraga je pokazala da je vozač koji je upravljao vozilom za čišćenje snega bio pod uticajem alkohola, rekao je novinarima Vladimir Markin, šef ruske istražne komisije, prenosi "Raša tudej".

Predstavnica Moskovske međuregionalne istražne saobraćajne uprave Istražnog komiteta Tatjana Morozova, rekla je da je po prvim informacijama, avion leteo iz Moskve za Pariz, a na mestu nesreće su pronađena beživotna tela.

Morozova je rekla da se utvrđuje identitet žrtava, a RIA Novosti pozivajući se na aerodromsku pres službu navodi da se u avionu nalazio jedan putnik, državljanin Francuske.

Mediji su najpre javili da je avion pao i da je u nesreći stradalo pet osoba, sugerišući da je među stradalima i vozač vozila za čišćenje snega, ali je kasnije javljeno da vozač nije stradao, niti je povređen u udesu.

B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.