Protest radnika GSP-a

Predstavnici Saobraćajnog sindikata GSP-a, reprezentnativnog Sindikata GSP "Nezavisnost", Sindikata vozača, Sindikata Evrovozač i Novog sindikata komunalaca Beograda protestom žele da podrže kolege koji su žrtve napada i da im poruče da nisu sami u tome.

"Sutra je suđenje jednom od napadača na kolegu vozača autobusa, ali koje nažalost traje već godinama. To nije usamljen slučaj, ni suđenje za napad na koleginicu-vozača tramvaja, koja je brutalno pretučena, takođe, nije završeno", ističe se u saopštenju sindikata.

Suđenja u proseku traju četiri godine, na presudu se čeka godinama i uvek postoji razlog za odlaganje, upozoravaju sindikati.

"Vozači u javnom prevozu rade veoma odgovoran posao, a sada su im produžetkom radnog vremena otežani i uslovi rada, pa im još samo treba da razmišljaju o tome da li će neko da ih napadne. Zbog toga tražimo da se već jednom u sve autobuse uvedu kamere i urade odvojene kabine", ističe u saopštenju predsednik Saobraćajnog sindikata Aleksandar Jokić.

Na protestu će biti nekoliko vozača koji su bili napadnuti prethodnih godina koji kao najveći problem vide neažurnost sudova i sudija i rešavanje starih predmeta.

B92

Pogledajte još