Nema hleba, samo više "igara": B92 odlazi u istoriju, menja ga OTV!

Promenom imena okončaće se i promena koncepta televizije od informativne ka zabavnoj, započetoj nakon što je 2010. godine ova televizija iz ruke akcionara prešla u ruke inostranog vlasnika, Grka Stefanosa Papadopulusa. Navodi se da je jedan od poslednjih koraka u tom smeru i praktično skidanje emisije "Utisak nedelje" s programa.

U B92 nisu želeli ni da potvrde ni da demantuju ove informacije. Vršilac dužnosti direktora Vladan Anđelković je kratko naveo da će ukoliko bude menjano ime o tome javnost biti obaveštena, a slično je odgovorio i jedan od osnivača Veran Matić. Predsednik Regulatornog tela za elektronske medije Goran Karadžić kaže da ne postoji nikakva prepreka da B92 promeni ime u OTV, navodeći da je ranije Košava preimenovana u Happy, a Fox u Prvu.

B92 inače već nekoliko meseci program emituje iz reportažnih kola jer je u toku preseljenje televizije u kompleks na autoputu gde se nalazi TV Prva, koja je u vlasništvu firme "Astonko", Grka Stefanosa Papadopulosa. B92 info koji se emituje preko kabla ime neće menjati i nastaviće rad, kao i Radio B92. Podsetimo, nedavno je pokrenuta i peticija za promenu imena B92 koju je potpisalo svega 1.500 ljudi.

Dakle, što smo gledali, gledali smo, od sada više nema ni B92 kao što je nekada bila, a zaboravili smo kako su nestale BKTV, TV Politika...

Šta nam ostaje u medijskom etru sem "zabavnih" televizija? Da li se sve svelo na "hleba i igara", samo bez hleba očigledno?

Izvor:nadlanu

Pogledajte još