Ništa nam nije polazilo za rukom

BEOGRAD, 29. septembra 2009. (Beta) - Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je da se ne seća kada je nacionalni tim odigrao tako loše kao u porazu od Turske (1:3) u prvom kolu četvrtfinalne Grupe F na EP u Poljskoj.

"Ovo je bila jedna od onih utakmica kada vam ništa ne polazi za rukom. Možda je bio i naš najgori meč u poslednje vreme, a ne znam šta je razlog. Pokazali smo veliku nesigurnot kod svake lopte, videlo se da imamo dozu straha", rekao je Terzić novinarima u Katovicama.

On je dodao da je sutrašnji meč sa Nemačkom poslednja šansa ekipe da se plasira u polufinale.

"Nadam se da ćemo sutra biti bolji protiv Nemačke i popraviti igru. Nemice su bolje od Turske i to nam je poslednja šansa za polufinale", dodao je on.

Odbojkašica Srbije Jelena Nikolić kazala je da je ekipa žali zbog poraza, ali da i dalje veruje u plasman u polufinale.

"Ništa nije išlo kao što smo zamislile. Borile smo se, ali smo ispustile pobedu na početku drugog seta. Ovako loša igra ne može da se ponovi. Sutra je 'biti ili ne biti' sa Nemicama. I ranije smo izlazile na kraj sa takvim situacijama. Sigurna sam da ćemo pružiti svoju najbolju igru u sutrašnjem meču", poručila je ona.

Maja Ognjenović rekla je da je razočarana zbog poraza i igre koju je ekipa prikazala na večerašnjoj utakmici.

"Dogovor je bio da ih napadanemo servisom, ali se to nije desilo. Poražavajuće je što smo samo u prvom setu napravile čak sedam servis grešaka. Svojim greškama smo omogućile Turskoj da pobedi. Ipak, ne smemo tragično da shvatimo poraz, jer je sutrašnji meč od velikog značaja", zaključila je ona.

Sledeću utakmicu u Katovicama reprezentacija Srbije igra sutra protiv Nemačke od 17.30.

Pogledajte još