fbpx

Da li je vreme da smuvate najboljeg druga?

Jedna od osnova zdrave i srećne veze (i seksualnog života), jeste snažna povezanost sa partnerom. Jer, kad malo bolje zamislite, veza sa nekim komo je ok da sa vama gleda Twilight maraton tokom kišnog vikenda je jednako važno, kao biti sa osobom koja želi da se seksa tokom svih dosadnih delova.

- Ako upoznate nekoga i odmah osetite hemiju, trebalo bi da radite na izgradnji prijateljstva, jer će strast brzo nestati, ako nema ničega da je podrži - kaže ekspert za veze dr Džejn Grir.

Dakle, shvatili ste, prijateljstvo je izuzetno važno za kvalitetnu vezu. A sad se postavlja pitanje šta se dešava u obrnutom slučaju? Da li dobra ideja započeti vezu sa nekim ko vam je već dobar prijatelj, a stvar koju treba razviti je strast? Pa, to zavisi od toga kakav je tačno taj vaš prijatelj i šta vi osećate prema njemu.

Evo sedam stvari o kojima bi trebalo da razmislite:


Gledao je sa vama Seks i grad ceo vikend, kad ste bili bolesni

Propustio je noćni provod i fudbal da bi bio uz vas, a to prevazilazi sva očekivanja koja imamo prema prijateljima. Ako se često trudi zbog vas i tu je kada vam je potreban, pokazuje svoju zaštitničku i nežnu stranu, to znači da je zainteresovan za nešto više od prijateljstva.

Njegova porodica vas obožava (i obrnuto)

Ako nije ništa čudno da prisustvujete nedeljnom porodičnom ručku, kod njega ili kod vas, to je znak da se nešto kuva i između vas. U vezi je važno da se dobro slažete sa porodicom svog partnera, jer su to ljudi koji će uvek biti i deo vašeg života. A ako oni prosto obožavaju vašeg druga, to znači da su ga već odobrili i primili u svoje krugove.

Oboje ste opsednuti štekom koji pravite za sledeće putovanje

Bez obzira koliko novca imate, znate važnost odvajanja sa strane i zapravo imate iste vrednosti i odnos prema novcu, trošenju i životnim ciljevima, a to je vrlo, vrlo važno. Pitanje novca često može da bude kamen spoticanja u vezi, a kod vas nema bojazni za to.

Ostavljate mu ljubimca na čuvanje kada niste kod kuće

Samo vi znate koliko volite svoju mačku/zlatnu ribici/papagaja i da vam je izuzetno važno da uvek bude na sigurnom. Ako mu dopuštate da brine o vašem ljubimcu kada ste na putu, to znači da mu vezujete. A poverenje je važan deo svake veze.

Primećuje kada se doterate

Iako mu zapravo nije naročito važno šta oblačite, ako primeti da imate ubistveni par farmerki koje vam odlično stoje i to prokomentariše, on je materijal za dečka. U vezi je važno da čujemo afirmativne komentare i da znamo da neko obraća pažnju na nas. Međutim, postoji još jedna stvarčica pored čistog komplimenta – važno je pitanje da li govori o budućnosti. Ako na primer kaže da vam haljina super stoji i da možete da je nosite na svadbi njegove sestre sledeće godine, postoje velike šanse da vas želi pored sebe.

Prijateljski zagrljaji postaju malčice duži

Ako se bacanje koske prilikom opraštanja pretvorilo u zagrljaj, koji postaje sve duži i prijatniji, među vama verovatno postoji hemija. Bilo da ste oduvek smatrali da je on dobar frajer, ili to tek sad počinjete da primećujete, osećaj uzbuđenja i želje je dobar znak da se među vama razvija veza. Ako se pitate zašto ste ipak oboje toliko stidljivo i dajete tek po koju sitnu naznaku sviđanja, niz je razloga za to – možda se plašite da ćete pokvariti drugarstvo ili da ćete biti odbijeni. Nije lako pretvoriti prijateljstvo u ljubav, pa zato otvorite širom oči i pazite na govor tela koji će vam otkriti njegove namere.

Pričate o prethodnim vezama i uvek se složite

Ako imate isti pogled na ljubav i veze, to pokazuje da delite slične vrednosti i želite iste stvari od partnera. Dakle, ako vas obično podržava kada pričate o problemima sa bivšim, i obrnuto, to znači da su vam očekivanja prilično slična.

Nadlanu / izvor: 24sata

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.