Vremenska prognoza za sredu, 22. oktobar

Posle podne i uveče u brdsko-planinskim predelima kiša će preći u sneg, a tokom večeri sneg će se spusti i na 600 do 700 metara nadmorske visine, lokalno i niže. Slab do umeren južni vetar će biti u skretanju na jak severozapadni, povremeno i sa olujnim udarima preko 70 km/h. Temperatura tokom jutra od 8°C na jugu i jugoistoku do 16°C na severu, dok će se sredinom dana i posle podne kretati od 10°C na severu do 22°C na istoku i jugoistoku, a i u tim predelima u osetnijem padu i tokom večeri u većem delu zemlje biće od 5 do 10°C.

U Beogradu tokom jutra oblačno i suvo, a potom jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima, osetnijim padom temperature i povremeno sa obilnijim padavinama. Tokom jutra će duvati slab do umeren južni vetar i već će tokom prepodneva biti u skretanju na jak severozapadni, povremeno i sa olujnim udarima preko 70 km/h. Temperatura tokom jutra oko 16°C, tokom dana u osetnijem padu, pa će kasnije posle podne i tokom večeri biti oko 8°C.

Očekuje se nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih, a naročito na osobe sa cerebrovaskularnim, psihičkim i respiratornim obolјenjima. Reumatski bolovi, nervoza i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Savetuje se adekvatno odevanje u skladu sa termičkim uslovima, kao i oprez u saobraćaju.

Izvor: weather2umbrella.com, RHMZ

Pogledajte još