Značenje imena Stefan: Noletov sin će biti bogat i slavan ili mučenik?

Ime Stefan je grčkog porekla. Pravoslavlje je kao vera duboko utkano u simboliku ovog imena. Ime Stefan pre svega predstavlja jaku veru u sebe. Osoba može biti mučenik ili bogat i slavan ali jedno je zajedničko za oba profila da mora da istraje u svojoj veri i optimizmu za život.
Kako je ime povezano sa krunom, matematikim oblikom krug, predstavlja večnost, nešto što nema kraj.

Ovo ime je povezano sa genetikom. Loza mora da se nastavi a u porodici će biti jači muški gen. Što bi u daljem smislu značilo da će i mladi Stefan tek rođeni u svojoj sudbini imati naslednike muškog pola.

Prvo slovo početka imena koje nam se odslika na takozvanoj tački – treće oko – je nešto što predstavlja i ujedno celikupno našu sudbinu. Ovo su ambiciozni ljudi, željni speha i novac im je bitan u životu.

Nastavak imena slovom – T - daje da osoba u sebi nosi poseban dar koji mora tokom života da ispolji. Taj dar ne mora da bude vezan samo za sport ili bilo koju delatnost koja ga povezuje genetski, familijarno. On može totalno nešto novo da unese u svoju sudbinu ili život, to se vidi nastavkom slova kao što je slovo - E - koje predstavlja intuitivnost i samu snagu jedne osobe i koliko je spremna na životne zazove, kroz slovo - F - .

Takođe ako zamenimo mesta slovima E i F, dobijamo hemiski simbol Fe oznaku za hemijski element gvožđe. Biološki gvožđe je važno za očuvanje zdravlja. Koncentracija gvožđa u krvi opisuje koliko je naš imunitet jak samim tim i zdravlje. A krv je prenosilac svih informacija - genetskih, emotivnih, duhovnih pa i onih kako se čovek osećao kada odlazi sa ,,ovog sveta“.

Jedan od najvažnijih značenja i zračenja svakog vlastitog imena je upravo kraj koji daje specifičan zvuk dok se izgovara a to su dva slova - A - i slovo - N -. Povezanost sa prvom osobom sa kojom se srećemo je svakako majka. Prvo slovo azbuke, abecede počinje slovom A. To je majka. To je i prvi ton, zvuku, koji ispušta svaki čovek koji dođe na svet. Odnos sa majkom tokom celog života biće važan jer mu od toga zavisi ne samo sudbina već ceo uspeh u životu.
Sva imena koja se završavaju sa slovom - N - znači da roditelji žele uspeh i novac tom detetu. Stefan, Stevan, Milan, Dragan, Dušan...itd.

Početak imena slovima - ST - Stefan je povezan sa svecima, jer se koristi i kao skraćenica u pisanju nama poznatim drugim svecima. Zbog svoje simbolike venačanja roditelja na Svetom Stefanu i istoriske povezanosti sa velikim sprskim vladarem. Iz toga vidimo da roditelji žele da im dete nastavi vezu sa korenima zemlje odakle potiče otac, odnosno Novak Đoković.
Stefan je inače povezan sa učenjem, znanjem, apstraktnim znanjima, religijom ali i materijalnim siromaštvom, odricanjem, duhovnim odvajanjem od običnog sveta.

Kompatibilna ženska imena su: Marija, Ana, Anđelija, Anđela, Ivana, Jovana...
Neslaganje sa Sanja, Sonja, Tanja, Sandra, Ljubica...

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.