ARTAN LILI + GRUPA KAO TAKVA

Beogradska noise-pop grupa Artan Lili postoji od 2013. godine. Pažnju su privukli već svojim prvim singl-spotom za pesmu Džoni.

Ustaljena postava Romana Kasumović - glas, Dragan Knežević - gitara, Marko Ajković - bubanj i Bojan Slačala - bas i glas u aprilu 2014. objavljuje svoj prvi album, i kako kažu, ovo izdanje je specijalno koncipirano. Na albumu se nalazi dvanaest pesama koje će biti sukcesivno objavljene u određenom vremenskom periodu, a za sada se šest pesama može preslušati besplatno ili preuzeti uz minimalnu novčanu naknadu preko profila benda na sajtu bandcamp.com

Prvi singl Džoni, drugi singl Najbolje što znam i treći singl Srce su osvojili prva mesta većine relevantnih Top lista u regionu. Nedavno objavljeni singl-spot za pesmu Srce je urađen u saradnji sa Zojom Borovčanin iz grupe Lira Vega, a video je snimljen na lokacijama u Beogradu i New Yorku.

Grupa trenutno promoviše sedmu pesmu sa albuma pod nazivom Novi zvuk u gradu, kojom ujedno najavljuje i veliku koncertnu žurku 24. oktobra u KC Gradu.

GRUPA KAO TAKVA

Puni radnog elana i u novoj postavi Grupa Kao Takva se ovoletnjim nastupima vratila na domaću muzičku scenu. U toku priprema za snimanje drugog studijskog albuma, Grupa Kao Takva će za trenutak iskočiti iz studija i nastupom u KC Grad predstaviti materijal koji će se naći na novom albumu.

Grupa Kao Takva je bend čiji su članovi (bivši i sadašnji) dugi niz godina aktivni na domaćoj muzičkoj sceni, učestvujući u radu raznih muzičko-scenskih i umetničkih grupa i kolektiva (Horkestar, Pesničenje, Prrroba, Škart,…).

Tokom svog postojanja bend se kretao od gitarskog zvuka ka ubacivanju elektronike, dok je stilski težio ka new wave-u i post punk-u. Tematski, tekstovi se bave socijalnim prilikama bilo kroz prizmu ličnog i istovremeno svakodnevno bizarnog, bilo kroz osvrt na prošlost, opominjujući na zaboravljene i nestale društvene vrednosti i norme, prožimajući i povezujući na taj način prošlost i sadašnjost.

Cena karte: pretprodaja 400 rsd, na ulazu 500 rsd.

http://www.gradbeograd.eu

Pogledajte još