fbpx

Vremenska prognoza za četvrtak, 23. oktobar

Očekuje se i veća količina padavina, naročito tokom prepodneva u južnim, a krajem dana i tokom noći u severnim predelima zemlje, dok se na istoku Srbije obilnije padavine očekuju tokom većeg dela dana. Duvaće slab do umeren, povremeno i pojačan zapadni i severozapadni vetar, krajem dana i tokom večeri u skretanju na jugozapadni. Minimalna temperatura od 3 do 7°C, maksimalna dnevna od 5 do 10°C.

U Beogradu danas oblačno i veoma hladno sa kišom, a krajem dana i tokom noći očekuju se veće količine padavina. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar, krajem dana i tokom večeri u skretanju na jugozapadni. Minimalna temperatura 6°C, maksimalna dnevna 8°C.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima se i dalјe savetuje oprez. Meteoropate mogu osetiti neraspoloženje, glavobolјu i bolove u kostima i zglobovima. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa termičkim uslovima koji su u domenu znatno ispod prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Neophodna je pojačana pažnja svim učesnicima u saobraćaju.

Izvor: weather2umbrella.com, RHMZ

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.