Biznismen koji je udario pešake pokušao da podmetne lažnog krivca za nesreću

Za volanom "mercedesa" S klase koji je u utorak uveče pokosio mladića D. A. (24) i devojku I. B. (25) na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu sedeo je V. B.

"Imali smo problem da ustanovimo ko je vozio, jer je najpre vozač podmetnuo drugu osobu koja je rekla da je ona bila za volanom. Kada smo ih upozorili da ćemo uzeti otiske prstiju, pregledati kamere po gradu i proveriti kuda se 'mercedes' kretao, V. B. je priznao da je on vozio. Izvađena mu je krv i za dva dana trebalo bi da znamo da li je imao alkohola u krvi", kaže izvor iz policije.

U saopštenju policije piše da će protiv V. B. biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je na pešačkom prelazu lakše povredio dva pešaka.

"Policija prilikom uviđaja na licu mesta nije zatekla osumnjičenog niti povređene pešake, a vozilo je nađeno parkirano u blizini. Oštećeni su dali izjavu policiji u Urgentnom centru, gde je zatečen i osumnjičeni. Osnovno tužilaštvo je konstatovalo da je osumnjičeni ugrozio javni saobraćaj", saopštila je policija.

V. B. kaže da je sam odlučio da napusti mesto udesa i s povređenima ode u Urgentni centar, posle čega ih je odvezao i smestio u svoj hotel "Prezident". On, međutim, nije ni potvrdio ni demantovao da je pokušao da podmetne drugu osobu da snosi odgovornost za udes.

"Otac sam dvoje dece i na prvom mestu su mi bili ljudski životi. Ova devojka i mladić su nečija deca i učinio sam sve da im pomognem. Nisam ih uopšte video, bila je magla, a kolovoz je bio mokar, samo su se pojavili na pešačkom prelazu. Srećom, nisam brzo vozio. Sledio sam se kad sam ih udario", ispričao je V. B.

On je sačekao u Urgentnom centru da mladić i devojka budu pregledani, a pošto su im ustanovljene lakše povrede, odvezao ih je do hotela i obezbedio im noćenje.

"Recepcionerku sam zamolio da ih na svakih sat i po obilazi i vidi da li im nešto treba. Otišao sam do apoteke i kupio sve lekove koje su prepisali lekari i doneo im. Razgovarao sam s njima i izvinio im se", kaže V. B.

Izvor: Blic

Pogledajte još