Matić ponovo sa U-21 reprezentacijom Srbije

BEOGRAD, 30. septembra 2009. (Beta) - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Ratomir Dujković saopštio je spisak igrača za utakmice sa Kiprom i Hrvatskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2011. godine u Danskoj.

Jedina promena u odnosu na tim koji je prošlog meseca u Novom Sadu izgubio od Slovačke, a potom u Frederikstadu pobedio Norvešku, jeste pozivanje fudbalera sredine terena Čelsija Nemanje Matića, koji se oporavio od loma stopala desne noge.

"Uspeli smo da se vratimo posle poraza od Slovačke i sada sebi ne smemo da dozvolimo luksuz da kod kuće protivnicima prepuštamo bodove", istakao je Dujković na konferenciji za novinare.

"Protiv Kipra jesmo favoriti na papiru, ali dešavanja na terenu ne mogu da se predvide. Nadam se svakako pobedi, posle koje bismo u Hrvatskoj igrali možda i odlučujuću utakmicu, vodili veliku borbu", dodao je srpski selektor.

Dujković ponovo ne može da računa na povređenog Slobodana Rajkovića, a sa spiska je izostavio i Jagoša Vukovića.

"Rajković je podvrgnut operaciji i za oporavak će mu biti potrebno šest nedelja. Njegova karijera je najbitnija, pa ove jeseni neće biti s nama, jer ga želimo potpuno spremnog za proleće. Vuković je i dalje kandidat za tim, ali je ovaj put prednost dobio Aleksandar Ignjatović", rekao je Dujković na konferenciji za novinare.

Najveći problem srpskog tima na dve prethodne utakmice bila je neefikasnost, a Dujković je priznao da ga sada brine i lošija forma fudbalera sredine terena.

"U veznom redu, ipak, imamo i najveću konkurenciju, pa ćemo tu pronaći rešenje... U napadu, međutim, imamo problema, pošto imamo samo jednog pravog napadača, ali to je problem u celoj državi", ocenio je Dujković i istakao da će zbog toga svi igrači koji dođu u priliku da šutiraju morati da koriste te šanse.

"Pokušaćemo opet sa Miralemom Sulejmanijem, iako je on u Ajaksu navikao da se dosta vraća, a to se teško ispravlja za kratko vreme. Treba nam zaista neki iskusniji napadač od Danijela Aleksića i Nemanje Milića, neko ko može da drži loptu", dodao je Dujković.

Srpski fudbaleri će pripreme početi u ponedeljak, a utakmica s Kiprom igra se 9. oktobra od 15.00 na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu. Ulaznice će koštati 400 dinara za zapadanu, 300 za istočnu i 200 za severnu tribinu.

Duel Srbije i Hrvatske igraće se 13. oktobra u Varaždinu.

Tim Srbije za utakmice sa Kiprom i Hrvatskom:

Golmani: Živko Živković (Metalac), Branislav Danilović (Rad), Budimir Janošević (Čukarički).

Odbrambeni fudbaleri: Aleksandar Ignjatović (Fejenord), Milan Milanović (Lokomotiva Moskva), Vujadin Savić (Crvena zvezda), Marko Jovanović, Rajko Brežančić, Siniša Stevanović (svi iz Partizana).

Fudbaleri sredine terena: Ljubomir Fejsa, Nemanja Tomić, Adem Ljajić (svi iz Partizana), Nikola Gulan (Empoli), Ivan Radovanović (Atalanta), Dušan Tadić (Vojvodina), Miloš Bosančić (Slovan Liberec), Nemanja Matić (Čelsi).

Napadači: Miralem Sulejmani (Ajaks), Slavko Perović (Crvena zvezda), Danijel Aleksić (Vojvodina), Nemanja Milić (OFK Beograd).

Pogledajte još