fbpx

VASIL HADŽIMANOV BAND I DAVID BINNEY: 31. oktobar u 22.00, dvorana „Apolo“ Doma omladine Pančevo

Ideja projekta je da serijom koncerata omogućimo da što veći broj ljudi u Srbiji ima priliku da bude deo ovog jedinstvenog muzičkog iskustva, a cilj, izdavanje LIVE albuma. Na taj način ćemo zabeležiti i omogućiti da ova zaista jedinstvena saradnja bude ovekovečena i dostupna što širem auditorijumu.“ Vasil Hadžimanov

Nakon 17 godina rada i 5 studijskih albuma, Vasil Hadžimanov Band se odlučio da svoj šesti album snimi uživo, uz prisustvo veoma specijalnog gosta, Vasilovog starog prijatelja, renomiranog saksofoniste i kompozitora David Binney-a. Sva izdanja i muzika VHBand-a su u Srbiji proglašeni za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju.

David Binney je Američki alt saksofonista i kompozitor, sa izdatih 13 autorskih albuma, veoma cenjen i priznat, kako od strane kolega i kritičara tako i od publike koja je imala priliku da ga čuje na brojnim festivalima i koncertima širom sveta.

Nastupajući, od jazz klubova u New York-u, do jazz festivala po celom svetu, David je delio scenu sa nekim od najvećih muzičkih imena današnjice kao što su Aretha Franklin u Carnegie Hall-u, do John Zorn, Bill Frisell, Medeski Martin i Wood, Brian Blade, Jim Hall, Gil Evans Orchestra, Norah Jones, Chris Potter, Uri Caine i drugima.

Nakon 17 godina od kada se Vasil vratio u Srbiju iz Amerike, ovo je prvi put da se Vasil i David ponovo sreću koristeći priliku da ponovo zasviraju zajedno. Nastalo kao poznanstvo tokom studentskih dana, prijateljstvo između Vasila i David-a rezultiralo je velikim brojem nastupa i zajedničkih snimanja tokom Vasilovog boravka u Americi.

Upravo iz zajedničke muzičke prošlosti se i rodila ideja da se realizuje ovaj interesantan projekat. Ovo je takođe prvi put da jedan istaknuti predstavnik Američke moderne jazz scene saradjuje sa srpskom grupom muzičara.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.