To je on: Pomahnitali džihadista juriša na policajce u Njujorku (VIDEO)

Napadač kojije je identifikovan u američkim medijima kao Zejl Tompson, izjavio je u video snimku objavljenom prošlog meseca na jednom sajtu koji podržava Islamsku državu da je "džihad pravedan odgovor na represiju cionista i krstaša", naveo je SITE.

Tompson (32) je ubijen juče pošto je u četvrti Kvins sekirom napao grupu od četvorice policajaca, ranivši jednog u glavu, a drugog u ruku. Kako mediji prenose, policajac sa povredom glave u teškom je stanju.

U napadu je teško povređena i jedna dvadesetdevetogodišnja slučajna prolaznica, zalutalim policijskim metkom, i ona je u kritičnom stanju.

Američki mediji prenose da Tomson ima krivični dosije u policiji Kalifornije i da je otpušten iz mornarice SAD zbog zbog disciplinskog prekršaja. Vlasti, međutim, nisu saopštile detalje njegovog dosijea, niti precizniji razlog ranijeg otpuštanja iz mornarice.

Vlasti su navele i da policija istražuje motive ovog napada, i dodale da on još ne može da se poveže sa islamskim terorizmom. SITE je naveo i da je Tompson objavio na Jutjubu i Fejsbuku izjave kojima "pokazuje sklonost ka ekstremizmu u kontekstu rasa, vere i istorije".

Izvor: Blic

Pogledajte još