Obline su IN: 5 pravila da izgledate savršeno sa XL figurom!

1. Boja i dužina
Dosadne tamne tonove treba bez kompleksa zameniti svetlijima, mnogo je važnije izabrati dobar kroj pa je boja manje bitna. Dužinu haljina treba sezati do ispod kolena, pa su trendi midi dužine idealne. Za dame kruškolike građe strukirani modeli itekako dolaze u obzir jer najbolje dovode u ravnotežu gornji i donji deo tela.
2. Kroj
Babi dol kroj idealan je za dame XL veličine, on će pažnju skrenuti sa struka i stvoriti vizuelno elegantnu figuru. Krojevi haljina suženi u struku istaknuće najbolje na kruškolikom obliku tela, a ukoliko su i grudi raskošne najbolje ih je istaknuti blagim okruglim izrezom. Uz kroj je važno pripaziti na to da modeli nemaju čvrste obrube, takav odabir sprečiće muffin top efekat, tačnije prelivanje masnog tkiva. Skretanje pažnje s naglašenog stomaka i bokova može se postići detaljem poput marame oko vrata ili raskošne ogrlice.
3. Obuća
Uz odeću pažnju treba obratiti i na odabir idealnog modela cipela, on u svakom slučaju treba da stvori vizuelni efekat izdužene noge. Primer za to su gležnjače sečene ispod gležnja koje izdužuju ris, svakako treba izbegavati modele iznad gležnja koji nogu skraćuju.
4. Šminka i frizura
Šminka vizuelno može da izduži okruglo lice. Bronzer ispod jagodične kosti četkom povučen u liniju do ušiju i za nijansu svetliji korektor na vrhu jagodica suziće oblik lica. Frizura podignuta na kruni glave takođe izdužuje lice, duga raspuštena kosa spojiće glavu s telom što će dodatno pojačati okruglasti izgled pa takvu treba izbegavati.
5. Poziranje
Što se tiče fotografisanja takođe postoje određena pravila za postizanje 'wow' izgleda. Telo u pozi iz poluprofila najbolje će suziti front i izdužiti telo.
Izvor: zadovoljna

Foto: yayimages