U galeriji Progres promocija monografije i izložba slika Aleksandra Cvetkovića

Monografija o autoru Aleksandru Cvetkoviću, objavljena je na 400 strana 150 gr. vebedo mat kunstdruk u formatu 30 x 24 cm.
Izdavač CICERO, Beograd

U ponedeljak, 27. oktobar 2014. u 19h izložbu će otvoriti Slavko Timotijević, istoričar umetnosti i Živko Grozdanić Gera, umetnik. Izložba će trajati do 10. novembra 2014

Monografiju je priredio i većim delom napisao Slavko Timotijević, istoričar umetnosti. Ostali autori tekstova su: Ratko Božović, Jerko Denegri, Slobodan T. Rašić, Zoran Markuš, Aleksandar M. Đurić, Đorđe Kadijević, Nikola Mirkov, Dragan Mojović i Zdravko Vučinić.
Recenzenti su Jovan Despotović, istoričar umetnosti i aktuelni v.d. direktora Muzeja savremene umetnosti iz Beograda i Živko Grozdanić Gera, slobodni umetnik.

Fotografija: Najveći i najznačajniji broj fotografija i reprodukcije svih radova uradio je Vladimir Popović
Dizajn monografije Dušan Ristić
Lektor i korektor: Branimir Stojanović
Knjiga je štampana u tiražu od 1000 primeraka

Cena u maloprodaji 6.000 dinara
Cena na promociji i tokom trajanja izložbe: 4.000 dinara

BIOGRAFIJA

Aleksandar Cvetković (1947) završio je Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu 1973. godine i postdiplomske studije na istoj Akademiji 1975. godine, na Odseku za slikarstvo. Priredio je sedamdeset samostalnih izložbi i učestvovao na više stotina likovnih manifestacija. Dobitnik je većeg broja značajnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, među kojima se ističu: Nagrada Oktobarskog salona (Beograd, 1977 i 1988), Prva nagrada na Bijenalu JAVA (Njujork, 1980), Nagrada Bijenala umetnosti (Aleksandrija, 1980), Zlatna paleta za slikarstvo (Beograd, 1985), Politikina nagrada (Beograd, 1990). Dela mu se nalaze u brojnim muzejskim i privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.

Pogledajte još