VELIKA PLANA: Otrovala staricu, pa spavala pored leša!

0

Ljubinka Marić (67) ubila Darinku Janković (86) u svojoj kući, ukrala joj nakit i pare, burmu prodala u zlatari, pa telo bacila iza fotelje i pokrila tepihom.

Marićeva je posle ubistva dva dana spavala pored mrtve starice, koja je pronađena iza fotelje prekrivena tepihom i s hematomima po telu.

Prema nezvaničnim informacijama, Ljubinka je Darinku otrovala tabletama koje joj je stavila u sok, a nesrećna žena popila je pola čaše soka pre nego što ju je otrov ubio.

Ljubinka Marić je osumnjičena i da je starici uzela burmu, ogrlicu i 1.800 dinara. Darinkin unuk Dejan Matković rekao je za Kurir da je Ljubinka burmu prodala u lokalnoj zlatari, a da se priča i da je imala kredit ili dug veći od 100.000 dinara. Matković je rekao da je porodica primetila nestanak baba Dare u utorak uveče i da su u njenoj kući videli na stolu dve šoljice kafe.

– Otišao sam kod Ljubinke kući i pitao je da li zna gde mi je baka, a ona je neodređeno odgovarala da ju je baka ispratila do ugla ulice. Navodila je različita vremena i imena mesta do kojeg ju je ispratila – rekao je Matković.

Zato mu je Ljubinka postala sumnjiva, pa je otišao u obližnji market „Dima“ u glavnoj ulici, čije kamere pokrivaju okolinu.

– Satima sam pregledao snimke, dok na kraju nisam video da je u utorak u 12.08 sati kamera zabeležila kako baka Dara i Ljilja, kako je Ljubinkin nadimak, idu ruku pod ruku ka Ljubinkinoj kući. Tada je postalo jasno da je Ljilja lagala – rekao je Dejan i dodao da je tada i policija stupila na scenu i juče, odmah po ulasku u Ljubinkinu kuću, pronašla telo starice.

Osumnjičena je odvedena u Kragujevac na poligrafsko ispitivanje, koje nije prošla, pa je potom i priznala zločin, ali tek pošto je prvo nekoliko puta inspektorima ispričala različite verzije događaja.

Inače, Ljubinka je spavala u prizemlju kuće s lešom, a iznad žive njena ćerka s mužem i bebom.

Porodica je na lokalnom radiju bila objavila da je baka Darinka nestala i delili su letke s njenom fotografijom.

IMALA I 14 PRAUNUČADI
Baka Dara je imala veliku porodicu i svi smo je obožavali. Imala je pet ćerki, devetoro unučadi i 14 praunučadi. Živela je od penzije pokojnog dede, a jedna od ćerki joj živi u Švajcarskoj, dok je druga tužilac u Kruševcu – rekao je unuk Dejan.


Komšije u šoku
Ljubinkina komšinica koja nije htela da se predstavi rekla je da je Ljubinka radila u socijalnom i da je pre dve-tri godine otišla u penziju. – Bila je dobra sa svima i svi smo zaprepašćeni. Dok je radila u socijalnom, svima je pomagala. Bila je fina, tiha žena. Izgleda da je, kako mi kažemo, „odlepila konduru“, otišla psihički pod stare dane.

Izvor: Kurir

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.