Travolta o pokušaju iznude posle sinovljeve smrti

NASAU, Bahami, 30. septembra 2009. (Beta-AP) - Džon Travolta izjavio je da je bolničar sa Bahama, kojem se sudi zbog pokušaja ucene američkog glumca, pretio da će medijima prodati priču po kojoj je glumac odgovoran za smrt svog 16-godišnjeg sina.

Svedočeći na sudu u Nasauu, Travolta je kazao da je bolničar Tarino Lajtborn od njega tražio 25 miliona dolara. Američki glumac svedočio je tokom druge sedmice suđenja Lajtbornu i advokatu Plezantu Bridžvoteru. Travolta je kazao i da mu je Lajtborn pretio dokumentom o saglasnosti koji je glumac potpisao kada su bolničari i hitna pomoć došli da pomognu njegovom sinu.

Bolničar je, kako je kazao, pretio da će taj dokument iskoristiti kako bi nagovestio da smrt njegovog sina nije bila plod slučaja i da je on na neki način odgovoran za nju. Lajtborn i Bridžvoter na suđenju su se izjasnili kao nevini. Džet Travolta umro je u januaru ove godine u porodičnoj vikendici na Bahamima. Mediji su objavili da je uzrok smrti napad zbog kojeg je mladić pao u kupatilu. Napad je, kako je navedeno, posledica oboljenja pod nazivom Kavasaki sindrom, koje pogađa krvotok i uzrokuje srčana oboljenja.

Pogledajte još