ZEMLJA TRI DANA U POTPUNOM MRAKU: Saznajte šta se krije iza priče o apokalipsi?

Već nekoliko dana internetom kruži upozorenje kako je NASA navodno potvrdila da će 21, 22 i 23 decembra ove godine Zemlja biti u potpunom mraku zbog najveće solarne erupcije u poslednjih pola veka.

Ova "informacija", koja se širi društvenim mrežama i ozbiljno razmatra na brojnim blogovima, zapravo je u potpunosti izvađena iz konteksta izjave koju je još pre dve godine dala Američka svemirska agencija.

Zapravo, nema ni traga o ovom pretećem događaju na sajtu NASA koja bi, da Zemlji takav scenario predstoji, to svakako glasno obznanila.

Pristalice ove apokaliptične kataklizme najavljuju "jaku solarnu oluju" zbog koje će naša planeta za dva meseca ostati bez sunčeve svetlosti, a da će potpuni mrak biti praćen velikim nevremenom i olujama.

Prema pisanju renomiranog naučnog časopisa "Nature" solarne oluje se mogu predvideti najviše 24 sata unapred.

Tahar Amari, naučnik francuskog Nacionalnog centra za naučna istraživanja (CNRS), tvrdi da je nemoguće predvideti solarnu oluju tako dugo unapred.

"To je jednostavno naučni non-sens, budalaština", zaključio je on u izjavi za časopis "Science et avenir".

Uznemiravajuću vest je nedavno demantovao i sajt hoaxbuster.com koji se specijalizovao u otkrivanju glasina na internetu.

Izvor: novimagazin

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.