Leskovac: Dečak ubio druga

Učenik četvrtog razreda srednje tehničke škole "Rade Metalac" iz Leskovca Timotije Kocić (18) umro je rano jutros od posledica ranjavanja pištoljem koje mu je naneo njegov drug N.Z. (17).

Tragedija se dogodila jedan sat posle ponoći, u selu Lipovica, udaljenom 17 kilometara od Leskovca, u pomoćnom objektu porodične kuće roditelja N.Z.

Otac ubijenog mladića Saša Kocić rekao je agenciji Beta da za smrt svog sina krivi državu i lokalne vlasti, zato što u selu nema hitne pomoći.

"Moj sin je upucan oko jedan sat posle ponoći, a do 2.20 mu nije pružena nikakva pomoć", rekao je Kocić.

Prema njegovim i navodima komšija, Timotije Kocić je sa N.Z. i njegovom braćom celo veče proveo u pomoćnoj zgradi na žurci.

Ne zna se kako je maloletnik došao do pištolja, ali očevici tvrde da je najpre pucao kroz prozor, a potom u Kocića, koji je navodno pokušao da pobegne.

U leskovačkoj policiji kažu da je uviđaj završen.

Leskovačka policija uhapsila je sedamnaestogodišnjeg mladića iz okoline Leskovca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ubistvo i nedozvoljene proizvodnje, držanje, nošenje oružja i eksplozivnih materija, saopštila je Policijska uprava Leskovac.

Policija je osumnjičenog privela sudiji za maloletnike Višeg suda u Leskovcu.

Osumnjičeni se tereti da je prošle noći u dvorištu porodične kuće u okolini Leskovca hicem iz vatrenog oružja pogodio u stomak osamnaestogodišnjaka koji je od zadobijene povrede preminuo u bolnici u Leskovcu.

Prilikom vršenja uviđaja pronađen je pištolj za koji se sumnja da je korišćen za izvršenje navedenih krivičnih dela.

Nadlanu / izvor: B92

Pogledajte još