Maradona traži božiju pomoć u kvalifikacijama za SP

BUENOS AIRES, 30. septembra 2009. (Beta-AP) - Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Dijego Maradona izjavio je da će timu možda biti potrebna i "božija pomoć" da se kvalifikuje za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi iduće godine.

"Svevišnji me je već spasao nekoliko puta. Nadam se da će mi opet pomoći", izjavio je Maradona.

"Gaučosi" zauzimaju peto mesto na tabeli južnoameričke zone kvalifikacija, a samo prve četiri pozicije garantuju direktan plasman na Mundijal.

U poslednje dve utakmice koje se igraju u oktobru, Argentina dočekuje Peru, a gostuje u Urugvaju. Maradonina ekipa mora da osvoji maksimalnih šest bodova, iako joj ni to ne garantuje osvajanje četvrtog mesta. Argentinci imaju pet bodova manje od trećeplasiranog Čilea i bod manje od Ekvadora.

"Francuzi, Italijani i Nemci su mi priznali da Mundijal bez Argentine ne bi bio to što jeste. Rekao sam im da ne brinu jer ćemo igrati u Južnoj Africi", kazao je Maradona.

Maradona je već jednom, kao selektor, prizivao božiju pomoć, kada je prošlog meseca odveo celu ekipu na misu, ali to nije pomoglo "gaučosima" da izbegnu poraz od Brazila (3:1).

Pogledajte još