Sakari Viika / A Book of Memories

0

U okviru AIR programa KC Grada 31. oktobra otvaramo izložbu finskog fotografa Sakari Vikka, pod naslovom A Book of Memories, koja će trajati do 6. novembra. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa radom fotografa čiji radovi se nalaze u kolekcijama Helsinki Art Museum, Jyväskylä Art Museum, Oulu Museum of Art, The State Art Collection Finland, a koji je na sceni od osamdesetih godina.

Dok u okviru AIR programa bude radio na materijalu za svoju sledeću publikaciju, posetioci će imati uvid u njegov prethodni projekat.

Osnovni postulat njegovog rada podrazumeva observaciju okoline. Fotografije sa same nameću, Vikka ih nikada ne režira, on ih samo uočava u širem kontekstu, ekstraktujući ih, tako da dokumentarnost igra značajnu ulogu u njegovom radu, a ona podrazumeva i dodatu vrednost svake fotografije- njeno delovanje izvan okvira kadra.

Bavi se ljudskom sredinom, ali na njegovim fotografijama ljudi nisu tako čest subjekat, zbog toga što više obraća pažnju na posmatrača koji se stavlja u tu okolinu posmatranjem.

Izložba će biti otvorena do 6. novembra

http://www.sakariviika.com/

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.