ENRIQUE IGLESIAS NASTUPA NA “2014 MTV EMA” I MTV UVODI NOVU KATEGORIJU “NAJBOLJA PESMA SA PORUKOM”

MTV je danas objavio da će se svetska superzvezda Enrique Iglesias pridružiti već impresivnom spisku izvođača na “2014 MTV EMA”, jednom od najvećih muzičkih događaja u godini koji slavi najaktuelnije muzičare sa svih krajeva sveta. Pored nastupa na MTV evropskim muzičkim nagradama, Enrique Iglesias je počastvovan i nominacijom u kategoriji “Najbolji World Stage nastup”, a već je izglasan za “Najboljeg španskog izvođača” i trenutno je u trci za nominaciju za “Worldwide Act” titulu.

Takođe, MTV je uveo potpuno novu, društveno-orijentisanu kategoriju „Najbolja pesma sa porukom“ koja prepoznaje pesme koje osnažuju i inspirušu mlade ljude, bave se njima bitnim temama i povećaju svest okruženja o problemima koji ih muče.

Nominovani u kategoriji “Najbolja pesma sa porukom” su:
“We Exist” - Arcade Fire, pesma koja se bavi pitanjem polnog identiteta

“We Are Here” - Alicia Keys, apel da prestane nasilje širom planete, da se udružimo i budemo humani

“Take Me to Church” - Hozier, pesma koja se bavi problemom homofobije i jačanjem humanosti kroz demonstriranje ljubavi

“Pretty Hurts” - Beyoncé, numera koja se bavi opsednutošću izgledom i niskim samovrednovanjem

“All About That Bass” - Meghan Trainor, himna prihvatanja sebe i unutrašnje lepote

Fanovi mogu da glasaju za svog favorite na društvenim platformama Instagram, Twitter i Vine korišćenjem sledećim heštegova: #WeExistEMA, #WeAreHereEMA, #TakeMeToChurchEMA, #PrettyHurtsEMA, #AllAboutThatBassEMA.

Pobednik u ovoj kategoriji biće proglašen na “2014 MTV EMA” ceremoniji 9. novembra. Sponsor kategorije “najbolja pesma sa porukom” je Someone Like Me, globalna edukativna kampanja o sexualnom obrazovanju nastala u saradnji između Durexa i MTV Staying Alive Fondacije.

20. jubilarna dodela evropskih MTV muzičkih nagrada prenosiće se uživo iz dvorane The SSE Hydro u Glazgovu u nedelju, 9. novembra. u 21:00. Prenos sa crvenog tepiha počinje u 20:00, dok je prenos ceremonije dodele nagrada na programu MTV kanalu od 21:00.

Kao što je ranije objavljeno, voditeljka 2014 MTV EMA biće hip hop zvezda Nicki Minaj, dok će pored Enriquea nastupiti ranije najavljeni izvođači Calvin Harris, Charli XCX, Kiesza, Royal Blood, Ariana Grande, Ed Sheeran. Ovogodišnji dobitnik “Global Icon” nagrade je britanska rok legenda Ozzy Osbourne.

Katy Perry vodi u trci s nominacijama u sedam kategorija, a u stopu je sledi Ariana Grande, nominovana u šest kategorija. Pharrell Williams i 5 Seconds of Summer bore se za po pet nagrada. One Direction, Nicki Minaj, Iggy Azalea, Eminem, Sam Smith i Kiesza nominovani su za po četiri MTV EMA nagrade.

Pogledajte još