5 pravila stila koje svaka žena treba da zna

Znamo da vodite računa o svom izgledu i da vam je bitno da budete tip top sređeni, bilo da ste krenuli na fakultet ili u noćni provod! Vaš lični stil je ono što treba uvek negovati, bez obzira na trendove koji su prolazni, a ovih 5 saveta će vam pomoći da razbijete rutinu u koju svi ponekad upadnemo, kao i da izgledate super doterano i kul u svakoj situaciji.

1. Ne izlazite iz kuće bez barem jednog zanimljivog modnog dodatka

Ne biste kuvali jelo bez začina, zar ne? Ono što je začin za svaki obrok, to su modni detalji za odevnu kombinaciju. Zato, ujutro, pre nego što izađete iz kuće, proverite da li na sebi imate neki zanimljiv aksesoar. To može biti neki upečatljiv komad nakita (ogrlica, minđuše, narukvica), naočare za sunce, ešarpa, torbica. Oni mogu oplemeniti svaku kombinaciju, pa i onu najjednostavniju, te učiniti da budete primećene na ulici.

2. Izujte ravne cipele koje skoro da ne skidate, i posegnite za štiklama

Jednostavno rečeno: štikle “uzdižu” vaš izgled – doslovce. Poznat vam je onaj osećaj kada obujete svoje omiljene cipele na štiklu i istog trenutka vam skoči nivo samopouzdanja? To ne znači da treba svaki dan da nosite štikle, pogotovo ukoliko znate da vas čeka nekoliko napornih sati, ali i povremena zamena ravne obuće onom sa većom petom, napraviće razliku.

3. Dodajte jedan element iznenađenja svom stajlingu

Najbolji autfit često ima jedan neočekivan element. Bilo da je to neka neobična marama ležerno prebačena preko ramena, džemper vezan oko vrata, karmin jače boje ili marama oko ruke (kao narukvica). Postići ćete dobar efekat i razbiti monotoniju jednostavne odevne kombinacije.

4. Igrajte na sigurno

Kad god ste u nedoumici šta da obučete, prisetite se koji deo svog tela najviše volite i smatrate najzgodnijim. Potom, obucite se tako da to i istaknete – bilo da su u pitanju vaše duge noge, lepa zadnjica, ramena, struk, grudi.

5. Utvrdite svoju “uniformu”

Vaša lična “uniforma” bi trebalo da obuhvata dve stvari: da bude odraz vašeg ličnog stila i da vam laska. Pronalaženje sopstvenog stila odevanja olakšaće vam svaku narednu kupovinu i rešiti nedoumice prilikom spremanja za izlazak. Bilo da su u pitanju uske farmerice, suknje do kolena ili duboke čizme uz ležernu košulju, bitno je da to vama stoji da se vi u tome osećate seksi i prijatno.

Stil

Foto: yayimage