KO je Nikola Sandulović?

Ovaj kontroverzni biznismen je do razlaza sa Đinđićem bio jedan od njegovih najpoverljivijih ljudi i čovek zadužen za kontakte sa inostranstvom i ljudima iz unutrašnje politike.

Tačan razlog njihovog razlaza niko ne zna, ali Sandulović i Đinđić razišli su se maja 2002, kada su se poslednji put videli u njegovom kabinetu, ali su ostali u kontaktu.

"Čuli smo se sve do 9. marta 2003, kada je objavljen intervju sa mnom, odnosno tri dana pre njegovog ubistva." tvrdi Sandulović.

Nikola Sandulović o atentatu na Đinđića

Nakon Đinđićeve smrti, Sandulović je u 4 navrata izbegao smrt. Teško povređen 2010. kada je bomba bila podmetnuta pod njegovu džip u Zemunu, a bio je meta ubica i 2006. godine, kad su bacili bombu u dvorište njegove kuće na Senjaku. Nakon četiri poznata neuspela pokušaja ubistva, Sandulović je prošao kroz pakao, pretnje smrću je dobijao svakodnevno, i to ne samo on, već i članovi njegove porodice. Ćerku su mu nepoznate osobe pratile na putu do i od škole, sin jednog od optuženih za postavljanje bombe joj je upao u školu i pretio "Ubiću te, ciganko!" a kad je njegov advokat zahtevao zaštitu za devojčicu, kancelarija mu je obijena i uzeti su svi predmeti.

Intervju sa Nikolom Sandulovićem možete pročitati OVDE

Kasnije se ustanovilo da je bio meta "golubarske mafije"zbog čega je izvedena pred Viši sud u Beogradu četvoročlana grupa sa Dušanom Tešićem Tešom na čelu.

Sandulovića je policija označila kao jednog od pripadnika „zvezdarske kriminalne grupe", koju je organizovao Sredoje Šljukić, zvani Šljuka, koji je ubijen 27. septembra 2001. godine, međutim protiv njega optužnica nikada nije podignuta.

Nikola je bio i u vezi sa poznatom pevačicom Slađanom Delibašić, nekadašnjom članicom grupe „Đogani fantasiko", kojoj je poklonio skupoceni „jaguar". Posle raskida veze oni su vodili „rat" preko medija, a Sandulović je tražio da mu vrati automobil. Pevačici je „jaguar" kasnije ukraden.

Incident u Londonu: Sandulović upao na Vučićevo predavanje "Pretili su mi smrću"

Njegovo najskorije pojavljivanje je izazvalo mnoge polemike. Naime, Sandulović se sa svojom advokaticom pojavio na Vučićevom predavanju u Londonu, gde je izneo tvrdnju da su izbori na kojima je Vučić izabran za premijera bili neregularni.

"Ovom čoveku su pretili da će biti ubijen ako ne podrži politički gospodina Vučića" - vikala je advokatica, na šta ju je premijer pozvao da dostavi disk, ali ona to nije htela već su insistirali da se disk pusti pred svima u amfiteatru.

Pogledajte još